‘A meal without wine is called breakfast’ een bordje dat de aandacht trekt. Zo ook bij mij, op een regenachtige grijze dag in februari. Wat gezellig hier dacht ik. Maar ik liep door, want wijn was wel het laatste waar mijn hoofd naar stond. Slapeloze nachten, borstvoeding, poepluiers, kolven en spaarzame minuten van rust wanneer mijn twee kleine mannen eindelijk allebei sliepen; dat was waar ik mee bezig was.

Totdat ik er weken later weer langs liep en dacht het is voor mij misschien nog wat te vroeg om aan de wijn te gaan maar voor mijn klanten, de mensen waarmee ik door Lissabon wandel, niet!

Ik raakte aan de praat met Luis. Vol passie vertelde hij me wat hij hier doet: mensen laten kennis maken met de beste wijnen van het land, uit alle verschillende regio’s. Samen met een hapje en een drankje. In een super gezellige en (kind)vriendelijke sfeer; verse bloemetjes op tafel, kaarsje, mooie houten tafels en stoelen met zorg uitgekozen en bij elkaar gezet.

Dus, wat betreft de wijnen moet ik om eerlijk te zijn vertrouwen op de blauwe ogen van Luis. Ik heb ze namelijk niet zelf geproefd (borstvoeding jeeeej). Maar wat betreft de gastvrijheid en vriendelijkheid: wow. Vijf sterren voor Carinho do Vinho. Een familie gevoel. Gemoedelijk. Vertrouwd. Hier wil je wijn proeven! Dat kan ik je verzekeren 🙂

Dus ik zei tegen Luis: ‘Wat zou je er van vinden als ik mensen mee aan de wandel neem, waarna jij ermee aan de wijn kunt gaan?’

‘Boa idea!’ zei Luis.

Zodoende.

Walk + Wine in the heart of Lisbon.

Een wandeltour van 2 uurtjes door de wijk Bairro Alto waarin je het echte Portugese leven leert kennen. Je komt op plekken waar je zelf niet terecht zou komen, uitzichtpunten, smalle steegjes, schaduwrijke pleintjes én je komt dus uiteindelijk bij Luis van Carinho do Vinho. Hij kan je alles vertellen over de Portugese wijnen en de wijncultuur van dit land. Onder het genot van een hapje sluit je zo op een bijzondere manier een warme zomer dag in Lissabon af.

Zin in?

Kom op, dan gaan we!

De tour kost €45 p.p. en is inclusief vier wijnproefjes (of hoe zeg je dat? :)) en hapjes. Hij gaat door bij een aanmelding van minimum 4 personen.

Meld je aan: stuur mij een email stephanie@thuisinlissabon.nl

See ya in Lisbon!

Stephanie

PS: Carinho do Vinho staat trouwens op nr. 1 van de negende editie van de Rota de Tapas van Portugal. Een tapas route uitgestippeld voor mensen die van tapas (en wijn :)) houden!

PPS: Carinho betekent trouwens genegenheid. Maar je kunt het ook als koosnaampje voor je liefje gebruiken. Hoe vriendelijke wil je het hebben!