Liefs uit Lissabon: berichten van Stephanie over verbinding, verwondering en verstilling in een drukke wereld.

‘Ik zou ook wel weg willen uit Nederland, het wordt te hard en gehaast maar…’
‘Ik zou ook wel uit de ratrace willen stappen maar…’
‘Ik zou ook wel een gezonde gelijkwaardige relatie willen of anders liever alleen zijn maar…’
‘Oooh, jouw haar! Ik zou ook wel iets willen veranderen maar…’
‘Wandelen? Alleen? Rugzak? Zonder reserveringen? Oh dat wil ik ooit ook nog eens doen maar…’

Wandelen in Portugal

Onlangs besloot ik dus, vrij spontaan, om even een paar dagen de wandelschoenen aan te trekken. Gewoon, omdat ik daar zin in had. Het was druk geweest. Thuis. En met het werk voor klanten. Ook heb ik op persoonlijk vlak een behoorlijk heftige laatste helft van 2023 achter de rug. Sinds een paar maanden ben ik weer een beetje aan het opkrabbelen. Dat ik opeens zin had in een wandeltocht was een super goed teken! Gaan met die banaan.

Redenen om niet te gaan wandelen in Portugal

Er lagen bergen werk klaar. Het regende (echt met bakken!). Ik had een enorme financiële tegenvaller. En ik wist ook dat ik ongesteld moest worden die dagen. Sorry voor de ietwat persoonlijke informatie maar het waren allemaal redenen om niet te gaan. Toch ging ik, want ik wist hoe fijn het zou zijn om even – al was het maar voor een paar dagen – mijn leven terug te brengen naar de basis in de natuur: lopen, eten, drinken en slapen. Punt.

Al wandelend in Portugal is er niets bijzonders gebeurd…of toch…

Er is niets spannends gebeurd op de tocht. Geen grote aha-momenten. Geen levens veranderende ontmoetingen. Ik ben niet verdwaald. En hoefde ook niet onder een brug te slapen. Ik ontmoette gewoon een paar sympathieke mensen. Een aantal wandelaars, oude dametjes met haar op hun kin, wat gepensioneerd Engelsen en een gelovige hippie die mijn voeten kuste. Dat laatste gebeurt niet elke dag trouwens en was dus toch best bijzonder. Verder dronk ik gewoon koffie in de ochtend in het café. At ik gewoon lekkere borden kip met friet. Het bleef droog (wat wel een klein wonder was)! Ik stonk naar zweet (minder wonderbaarlijk). Ik genoot van de natuur. Had elke ochtend spierpijn. En dat was het wel zo’n beetje.

Gewoon dus. Leuk!

Wat wil een mens nog meer? Nouja, er staat nog wel wat op mijn wensen lijstje natuurlijk maar voor wat het was, was het helemaal 100% prima fantastisch. En hoe bijzonder is dat? Gewoon helemaal content en in het nu zijn met wat er is en niet is.

Best wel bijzonder.

Liefs uit Portugal,
Stephanie

Ps: Er komt een dag waarop ik je uitnodig met mij mee te wandelen! Een week lang terug naar de eenvoud. Natuur. Verstillen. Je eigen innerlijke stem weer horen. Je essentie voelen. Zijn. Gewoon. Dat. Lijkt dat je leuk? Laat dan hieronder alvast iets van je horen, dat vind ik leuk om te lezen.