Wandel Vakanties

Luxe wandel vakanties in Portugal als voeding voor lichaam en geest.

VOORJAARS-KORTING Boek in Maart en ontvang €65 korting! 

Elke wandeling een uitnodiging om jezelf en het leven op een dieper niveau te begrijpen en lief te hebben.

Altijd heb ik van wandelen gehouden. In de periode dat ik er als moeder alleen voor stond in een vreemd land waar ik de taal amper sprak, was het een van de manieren om mijn hoofd leeg te maken. Geen wonder dat ik te voet mensen door Lissabon begon te gidsen.

Maar naast wandelen heb ik altijd nog een andere passie gehad: persoonlijke ontwikkeling. Iets waar ik mijn hele leven al mee bezig ben. Waarbij ik het leven zelf heb aangenomen als grootste leermeester. 

Waar ik achter ben gekomen is dat niets dat je denkt nodig te hebben zich buiten jezelf bevindt. En dat we hier op aarde zijn om, in de eerste plaats, gewoon mens te zijn. Dit klinkt simpel maar het is niet gemakkelijk.   

Verrijk je geest door je lichaam aan het werk te zetten. 

De prachtige landschappen van Portugal bieden de perfecte achtergrond voor dit deel van jouw persoonlijke reis. De wandelingen door adembenemende groene kustlijn zijn een uitnodiging om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en verbinding te maken met jezelf en je omgeving. 

Met een achtergrond in de NLP, hypnose coaching en een schatkist aan ervaring waarbij ik zelfkennis en levenswijsheid heb weten te integreren in mijn dagelijkse zijn, weet ik als geen ander hoe persoonlijke transformatieprocessen werken. 

De wandelvakanties zijn op zijn minst een hartverwarmende break om de batterij op te laden en op zijn best een diepgaande transformerende ervaring die je leven kan veranderen. 

VOORJAARS-KORTING Boek in Maart en ontvang €65 korting! 

Nuttige Informatie

Start & Eindpunt

De wandelvakanties starten in Lissabon en eindigen in Lissabon. Je wordt, als dat nodig is, opgehaald op het vliegveld en op dag 5 terug gebracht naar de luchthaven. 

De Wandel Routes

De routes zijn zorgvuldig uitgestippeld door mij, Stephanie. Ze lopen door het beschermende berggebied Arrábida, grenzend aan de Atlantische Oceaan. Ik ken dit gebied goed aangezien ik er woon. Het laatste stuk gaat langs het strand van Troia, een schiereiland met uitgestrekte zandstranden.

De intensiteit van de wandeling is laag/middelmatig afhankelijk van je conditie. Het kan prima gedaan worden op gympen en je hebt er geen wandelstokken bij nodig. Twijfel je? Neem gewoon even contact op.   

De Vlucht

De vlucht boek je zelf, zodat je eventueel een paar dagen eerder kunt komen of later kunt vertrekken.

De Gids

Ik, Stephanie, begeleid deze reizen als host, als gids op de routes door de natuur én als gids bij jouw innerlijke reis, naar gelang de behoefte. Er is geen vast programma, naast het lopen van de routes. Op een natuurlijke manier zal er ruimte zijn voor verbinding met anderen, een goed gesprek, contemplatie, schrijven of gewoon lekker bij het zwembad lummelen. 

De Overnachtingen

Ik heb de beste plekken in de omgeving voor je geselecteerd om na een dag wandelen compleet tot rust te komen. Geniet aan het zwembad van lokale gerechten, een wijntje, de Portugese gastvrijheid en een goed bed in een luxueuze privé kamer.

De eerste nacht is in een kleinschalig luxe 5 sterren hotel in Lissabon gelegen aan een pittoresk pleintje bij het oude aquaduct. De tweede nacht logeer je bij 5 sterren familie-hotel temidden van de wijngaarden. En de laatste twee nachten verblijf je pal aan het strand op eco resort Troia. Altijd in een privé kamer.

Mocht je met twee op één kamer willen, laat mij dit dan even weten bij je aanmelding, dan kan er uiteraard iets van de prijs af.

Persoonlijke Ontwikkeling

Je bent op deze reis niet verplicht om ‘aan jezelf te werken’. Eerder het tegenovergestelde: laat maar allemaal even lekker en zak in je lijf en in de ontspanning. Omarm wat er is. Ik help je en ontmoet je op het punt waar je bent in je hoofd of hart. Het is oké. Niets moet. En je bent welkom. Je hele JIJ. Je hele zijn. Dát is waar het om gaat. 

De Kers Op De Taart

De kers op de taart is een rit te paard over de uitgestrekte stranden van Troia. Er is absoluut geen paardrijd ervaring voor nodig en het is een belevenis die je niet snel zult vergeten.

De Prijs

Vanaf €1969 inclusief btw, eten, drinken, 4 nachten in 5 sterren accomodaties in een privé-kamer, transfers, ferry, paardrijden en gidsbegeleiding van Stephanie.

 

Het Programma

Dag 1 Aankomst – Je wordt door de taxi opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. ’s Avonds dineren we met z’n alleen daar in de buurt ter kennismaking met mij en met elkaar. 

Dag 2 – Na het ontbijt word je opgehaald door het taxi busje om naar het startpunt van de eerste wandeling te gaan. Na de ochtendwandeling staat er een luxe picknick voor je klaar op een mooie locatie. Vervolgens leggen we het laatste stuk te voet af naar het tweede hotel. Daar wachten een warme douche, een luxe ligbed en een heerlijk lokaal diner op je. Er is tijd en ruimte om alleen te zijn als ook voor een goed gesprek en verbinding met elkaar. 

Dag 3 – Na het ontbijt lopen van het hotel, door de bergen langs de kust, naar Setúbal. Dit is een sjarmante middelgrote havenstad die nog niet overspoeld is door toerisme. In de haven bij de vissersbootjes zullen we samen de warme lunch nuttigen. Daarna maken we de oversteek met de pond naar Troia. De kans is aanwezig dat we dolfijnen spotten, die permanent in de baai van Setúbal verblijven. Daarna is het een korte wandeling naar het resort waar je weer heerlijk kunt ontspannen. Het luxe diner met lokale lekkernijen vind plaats op het resort. 

Dag 4 – Op de vierde dag maken we een strandwandeling die we eindigen met een gezonde luxe lunch. Daarna maak je kennis met de paarden van Cavalos na Arreia. Onder begeleiding van een gids maken we een paardrijd-rit over het strand, mits het weer het toelaat. De dag sluiten we af met een diner op het resort. 

Dag 5 Afsluiting – Deze ochtend nemen we, na het ontbijt, de tijd om gezamenlijk de vakantie af te sluiten. Daarna wacht de taxi op je om je terug te brengen naar (de luchtgaven in) Lissabon. 

 

De Data

1-5 Mei 2023 €2119
16-20 Oktober 2023 €1969
23-27 Oktober 2023 €1969
20-24 November €1969 

De vakanties gaan door bij een minimum van drie deelnemers. Het maximale aantal deelnemers is acht, om persoonlijke aandacht te kunnen garanderen. 

 

VOORJAARS-KORTING Boek in Maart en ontvang €65 korting! 

‘Wat heb ik nu nodig?’   

Een simpele vraag die op mijn pad naar heel-wording erg belangrijk was en nog steeds is. Want als je niet goed voor jezelf kunt zorgen, hoe kan je dan voor anderen zorgen of anderen voor jou laten zorgen? 

– Heb je ontspanning nodig maar ook juist zin om in beweging te komen? Uit je hoofd, in je lijf? 
– Heb je behoefte aan contact met jezelf en zou je het ook fijn vinden te delen met gelijkgestemden wanneer je de behoefte voelt? 
– Heb je behoefte aan tijd voor jezelf, vitamine zee en natuur? 
– Verlang je naar eenvoud, comfort en verbinding?

Zijn de antwoorden op deze vragen ‘ja’, dan denk ik dat deze wandel vakanties iets voor jou zijn. Mocht je dit met mij vrijblijvend willen bespreken, app (00351 920 134 126) of mail mij dan even (stephanie [at] thuisinlissabon.nl).

Over de gids Stephanie

Stephanie is geboren in Zeeland en verruilde Holland voor Portugal in 2013 toen ze halsoverkop verliefd werd op een Portugees. Na een bachelor in Social Studies, diverse projecten in West-Afrika en een korte carriere in het onderwijs besloot ze van haar passie rondom persoonlijke ontwikkeling haar werk te maken: (online) mensen helpen richting te kiezen in hun leven.

Maar omdat de verhuizing naar Portugal en een onverwachte eerste zwangerschap nogal veel teweeg brachten, kwamen deze plannen op een laag pitje te staan. Stephanie is vanuit haar persoonlijke interesse echter altijd op zoek gebleven naar antwoorden op vragen als ‘waarom ben ik hier?’. ‘waar is mijn thuis?’ en ‘hoe kan ik gelukkig zijn?’.

Het duurde niet lang voordat ze er achter kwam dat niemand behalve zij zelf antwoord op deze vragen heeft. Het leven werd haar grootste leermeester, waarbij de laatste puntjes op de i terecht kwamen na de pijnlijke separatie met de vader van haar kinderen. 

Zonder inkomen, huis, auto, directe familie om zich heen en mét twee kinderen om voor te zorgen en de nodige uitdaging op het gebied van haar gezondheid moest ze haar leven opnieuw opbouwen. Ze doorvoelde alles wat doorvoeld moest worden en startte daarnaast Thuis in Lissabon. Dit persoonlijke tour-bedrijf werd al snel een succes. Ze begeleidde velen mensen door Lissabon waarbij verbinding met de stad, verbinding met elkaar en verbinding met het zelf (en uiteindelijke ook het Hogere) de onderliggende bouwstenen waren.

Inmiddels combineert Stephanie haar liefde voor wandelen door de Portugese natuur en haar ervaring met persoonlijke transformatieprocessen in de luxe wandelvakanties. Tevens is ze schrijfster van de timetomomo reisgids en ze is bezig met haar eerste boek: ‘Ik Ben Thuis – inzicht, hoop en handvaten voor wakker worden in de nieuwe wereld’.  

 

VOORJAARS-KORTING 

Boek in Maart en ontvang €65 korting!

mail naar stephanie [at] thuisinlissabon.nl voor vragen en boekingen.