Lissabon Hotels

omdat lekker slapen belangrijk is

 

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Dat snap ik wel! Er zijn zo veel hotels in Lissabon en hoe weet je nou of je in een leuk en gezellig straatje zit en niet in een gure donkere steeg? Ik help je verder! In samenwerking met timetomomo heb ik een selectie gemaakt van hotels in Lissabon in verschillende prijsklassen. Verdiep je hieronder even kort in de wijken van Lissabon en zoek gericht!

De meest centrale wijk

Baixa is de meest centraal gelegen wijk. Je vind er vele winkels en restaurants, vooral de meer toeristische. Een echte Portugese ziel heeft de wijk niet meer. Vanaf hier is het meeste historisch Lissabon goed te belopen.

De uitgaanswijken

Cais do Sodré, aan het water, en het iets hoger gelegen Bairro Alto zijn wijken waar in de avonduren het uitgaansleven op gang komt. Je vind hier o.a. de pinkstreek (toeristischer kan niet!) maar ook veel leuke kroegen, barren en geweldige restaurants. De Bairro Alto heeft authentieke smalle straatjes.

De winkelwijken

De meeste winkels vind je in de naast elkaar gelegen wijken Chiado en Príncipe Real. De winkels zijn hier open vanaf ongeveer 10.00 tot 21.00 uur ‘s avonds. Vooral in het hoger gelegen Principe Real vind je veel originele concept stores.

Buiten de drukte én bij de metro

Vind je het niet erg om een taxi of metro te pakken naar het historische centrum? Overweeg dan een hotel in de buurt van metro stations zoals Saldanha, Campo Pequeno en Areeiro. Dit zijn prima wijken, minder historisch en daardoor ook minder toeristisch.

Historisch en toeristisch

Alfama en Castelo zou ik omschrijven als historische én toeristische wijken. Ja, het is mooi. De straatjes zijn middeleeuws en het lijkt op veel plekken alsof de tijd heeft stil gestaan. Maar je zult je wel toerist voelen, zeker in de zomer.

Hotels, hotels, hotels.

Het gebied langs de statige Avenida da Liberdade kenmerkt zich niet alleen door de chique winkels maar ook door de vele hotels. Niets mis mee! Je kunt makkelijk naar het centrum lopen (heuvel af) maar terug pak je misschien ov of een taxi. Er zijn hotels in verschillende prijsklassen.

Zoek & boek nu gericht je hotel in Lissabon