Vandaag ga ik, Stephanie – jouw Nederlandstalige gids in Lissabon – het hebben over een van de meest levendige en fascinerende markten van de stad: de Feira da Ladra. Dit moet je weten over deze vlooienmarkt in Lissabon.


De oorsprong van deze vlooienmarkt in Lissabon

De Feira da Ladra, wat letterlijk “markt van de dief” betekent, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Deze markt staat bekend als een van de oudste en meest traditionele markten van Lissabon. De naam ‘Feira da Ladra’ is ontstaan vanwege het vermoeden dat gestolen goederen hier werden verhandeld, maar tegenwoordig is het vooral een plek waar je unieke items, antiek, tweedehands spullen en ambachtelijke producten kunt vinden.


Wat te zien en te doen op deze markt

De markt vindt plaats in de historische wijk Alfama, bij de Campo de Santa Clara. Het is een ware schatjacht waar je van alles kunt vinden, van vintage kleding en sieraden tot antieke meubelstukken en vinylplaten. Verken de kraampjes die gevuld zijn met kleurrijke spullen en laat je verrassen door de diversiteit aan producten die worden aangeboden.
Naast het winkelen is de sfeer van de markt ook een ervaring op zich. Je zult lokale handelaren ontmoeten die gepassioneerd zijn over hun waren en die graag verhalen delen over de geschiedenis achter de voorwerpen die ze verkopen. Het is ook een geweldige plek om mensen te kijken en te genieten van de levendige atmosfeer van deze historische wijk.


Praktische informatie Feira da Ladra

De Feira da Ladra vindt plaats op dinsdag en zaterdag, van ‘s ochtends vroeg tot in de middag. Het is een goed idee om vroeg te komen, vooral als je op zoek bent naar specifieke items of gewoon wilt genieten van de markt voordat het te druk wordt.
Om er te komen, kun je het beste de tram nemen naar halte Graça of Santa Apolónia, vanwaar het slechts een korte wandeling is naar de markt. Wees voorbereid op drukte, vooral op zaterdag, maar laat dat je niet afschrikken. De Feira da Ladra is een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar een unieke winkelervaring in Lissabon.


Dus, als je op zoek bent naar een beetje avontuur en de kans om verborgen schatten te ontdekken, breng dan zeker een bezoek aan de Feira da Ladra tijdens je verblijf in Lissabon. Je weet nooit wat voor interessante vondsten je zult tegenkomen!

Was deze blog nuttig? Laat mij iets weten hieronder en ik reageer zo snel mogelijk! Ik wens je heel veel plezier in Lissabon.


Groetjes,
Stephanie
Oprichtster en gids bij Thuis in Lissabon: luistergidsen, hotels, tips & tours voor mensen die niet graag de toerist uithangen maar wel graag het beste van Lissabon willen zien.