Hi Stephanie, heb je misschien een mooie route voor me, om zelf te doen? De must sees, zeg maar. Ik heb geen auto. Ik vind ’t heerlijk om te lopen en mensen te ontmoeten. Dus ik vind het prima om tussen andere toeristen te zijn haha. Ik houd van uitzichten en vergezichten. Groetjes, Sabine

Oke, Sabine, natuurlijk heb ik een mooie route voor je! Met uitzichten en vergezichten. Komt ‘ie!

Wandeling langs de mooiste uitzichtpunten van Lissabon

Neem een metro naar São Sabastião. Loop naar Miradouro de Amália Rodrigues, ook wel Miradouro Parque Eduardo VII genoemd. Ga de Rua Marques de Fronteira in en loop naar het Amoreiras Shopping Center, voor de Amoreiras 360 Panoramic View (€5). Ga de Rua das Amoreiras in naar Jardim das Amoreiras. Aan dit pittoreske pleintje vind je een kiosk om even wat te eten of drinken. Steek het verkeersknooppunt Rato over en ga de Rua da Escola Politécnica in totdat je bij Miradouro São Pedro de Alcântara bent. Vergeet niet een tussenstop te maken bij de Embaixada en alle bijzondere concept stores, rondom het Principe Real park. Loop door en ga links af bij de São Roque kerk (binnen kijken!). Neem de trappetjes naar beneden voor een prachtige doorkijk naar het kasteel São George. Maar ga niet helemaal naar beneden. Sla rechtsaf de Rua da Condessa in. Loop naar het Convento do Carmo. Loop rechts de kerk om, naar de achterkant, voor een prachtig uitzicht op de Elevador Santa Justa, de downtown Baixa en het kasteel. Je kunt hier een lift naar beneden nemen of te voet even omlopen naar de downtown Baixa. Loop naar het Praça do Comércio en bezoek de Arco da Rua Augusta (€2,50) voor een prachtig uitzicht over het plein en de rivier de Taag.

Tot slot: neem een tuktuk of een taxi naar Miradouro Senhora do Monte. Dit uitzichtpunt (de hoogste van Lissabon) ligt niet op deze (wandel)route maar mag eigenlijk niet ontbreken in het lijstje ‘mooiste uitzichtpunten van Lissabon’. Je kunt Senhora do Monte ook bezoeken in de ochtend om vervolgens je weg al wandelend naar beneden te vervolgen, de wijken Graça, Mouraria, Castelo en Alfama door. Je komt onderweg een hoop must-see’s tegen zoals: miradouro da Graça , miradouro Portas do Sol, Castelo de São Jorge, São Vincent de Fora kerk, het Pantheon Nacional, de oude visserswijk Alfama en de Sé Kathedraal.

Heel veel plezier, Sabine! Laat je me weten hoe je trip is geweest?

Groetjes,
Stephanie

Foto credit: Febe Waasdorp