Liefs uit Lissabon: berichten van Stephanie over verbinding, verwondering en verstilling in een drukke wereld

En toen was daar Tommy.

Gelukkig heb ik een hondenfluisteraar in mijn vriendenkring, anders was het helemaal mis gegaan. Haha. Nee, grapje. Wij hebben hier onlangs echt de hoofdprijs in de hondenloterij gewonnen. Misschien moet ik niet te vroeg juichen, Tommie – want zo heet ‘ie – is hier nu sinds een maand dus wellicht ontpopt hij zich nog tot een rebel die zijn eigen krachten niet kent maar tot dusver kan ik zeggen: Tommy is de grootste kleine schattebout die een vrouw en twee kinderen zich kunnen wensen!

Een aantal jaar geleden begon ik voor het eerst te fantaseren over een hond. Weet je, het is toch gewoon fijn een maatje te hebben. Iemand die altijd blij is wanneer je thuis komt. Iemand die thuis is wanneer je zelf weg bent. Iemand om mee uit wandelen te nemen. Om tegen te praten. Dat ik dit gezelschap wellicht in een man zou vinden – die zou ik namelijk ook heus leuk mee uit wandelen nemen – sluit ik tot op de dag van vandaag nog niet uit. Maar eerlijk is eerlijk. Terwijl mijn leeftijd toeneemt, neemt mijn hoop op een man af. Een hond dus.

Vóór Tommy was er Theo.

Die staat inmiddels te boek als terror Theo. De eerste dag dat hij bij ons proefdraaien was, at Theo het touwtje op van de ochtendjas van Rúben. Terwijl hij toch echt gewoon zijn brokken had gekregen. Dat had hij dus niet moeten doen! Rúben was in tranen, wat dat was juist zijn lievelings touwtje. Bruno was vervolgens als de dood dat zijn touwtje of erger nog, zijn knuffels, het volgende slachtoffer zouden worden. Kortom, Theo kon niet blijven.

Gelukkig heb ik voor Theo een fijn ander huisje kunnen vinden waar hij goed opgevoed wordt en geliefd is. Wij waren daarna wel even afgekickt van het idee van de hond. Maar toch, na een jaar begon het weer te kriebelen. Wat als…?

Op internet worden er genoeg honden aangeboden. Er zijn trouwens ook opvallend veel Nederlandse vrouwen die Portugese honden opvangen en redden. Ze sturen ze zelfs voor je op naar Nederland als je wilt. Helaas krijg ik bij het merendeel van deze dierenvrienden enorm de kriebels omdat het voelt alsof dat honden redden vooral een soort ego dingetje is. Maar goed, dat is mijn impressie.

Tommy stond ook op Facebook.

Een belletje gedaan naar het asiel en diezelfde middag gingen we kijken. Niet wetende dat we hem ook gelijk mee naar huis konden nemen! Gratis en voor niets! Tommy was namelijk opgevangen door een asiel van de gemeente. Dus die zijn al lang blij wanneer je een hond daar weg haalt en een thuis geeft. Daar zaten we dan, opeens met een hond. Eenmaal thuis als eerste naar de winkel gegaan voor een eet/drink bakje, eten, snoepjes en een lekker warm kleedje. Tommy blij. Kinderen blij. Ik blij. Zelfs opa en oma blij!

Tommy, we zijn blij met jou!

Welkom thuis. Thuis bij ons. Je bent nu al een anti-stress device to the max! Zonder dat je daarvoor iets speciaal hoeft te doen. Gewoon lekker hond blijven. Doen wij ons best om gewoon lekker mens te blijven.