10 dingen die je misschien over mij wilt weten voordat je met mij op tour gaat.

Hier zit ik dan. Een eerste persoonlijke blog te schrijven voor Thuis in Lissabon. Graag wil ik je namelijk een kijkje in mijn leven geven. Zodat je een idee krijgt van hoe dat gaat hier in Portugal. Leven. En zo kan je me alvast een beetje beter leren kennen voordat je met me op tour gaat. Wel zo prettig, dacht ik zo.

 1. Mijn twee kinderen, Bruno (3) en Rúben (0), zijn mijn grootste lieverds, leermeesters én zij zijn de reden waarom ik zulke wallen onder mijn ogen heb.
 2. Ik ben alleenstaande moeder. Om het weekend gaan ze naar hun vader. De weekenden die ik samen met hen doorbreng werk ik niet. De andere weekenden wel.
 3. Wij wonen op ongeveer 37 vierkante meter. Is dat een tiny house? Ik hoop het. Want ik vind de tiny house movement geweldig. Less is more. That’s my kinda spirit!
 4. Ik heb geen tv. Geen magnetron. Geen stofzuiger. Geen strijkijzer noch strijkplank. Geen wasdroger. Geen vaatwasser. En dat is een bewuste keuze.
 5. Wat ik dan wel heb? Een computer. Een gasfornuis. Een bezem, veger en blik. Kleding die niet gestreken hoeft te worden. Zon. Een afwasborstel en afwasmiddel. Yes!
 6. Ik lust echt alles behalve bacalhau.
 7. Het is mijn droom, om een stuk grond te hebben midden in de natuur, vlak bij zee, waar ik samen met mensen waar ik van houd duurzaam kan wonen, buiten kan koken, een schommel in een boom, verse groenten uit de tuin, bloemen op tafel en qua werk vooral mensen helpen hun eigen thuisgevoel (binnen in zichzelf) te vinden, wat natuurlijk weinig te maken heeft met waar je woont en vooral een spirituele zoektocht is. Get the picture? Ikke wel.
 8. Vroeger had ik enorme heimwee. Nu niet meer.
 9. Ik woon niet in Lissabon maar aan de andere kant van de rivier de Taag. Ik kom dus elke dag met de boot naar de stad. Heerlijk!
 10. Bijna elke dag Skype ik met mijn ouders in Nederland. Niet omdat ik ze zo mis maar omdat het zo gezellig is. Pap en mam, jullie zijn de beste.

Heb je vragen? Over hoe het is om in Lissabon / Portugal te wonen, over de stad zelf of over de tours? Laat het mij weten en stuur me een email.

13 reacties op “Stephanie, aangenaam!

 • Sofie

  Wauw, wat een mooi initiatief heb jij bedacht! En leuk om te lezen dat je ook duurzaam bezig bent. Ik zei het al op mijn blog maar, bedankt voor de comment!
  Heel veel succes!
  Groetjes uit België 😉
  Sofie

  Beantwoorden
  • Stephanie

   Bedankt Sofie! Leuk om elkaar op deze manier tegen gekomen te zijn 🙂

   Beantwoorden
 • Frank Swinkels

  Graag iets over de mogelijkheden bij een bezoek in Lissabon. Wij zijn met 3 personen. 31April tot 3 mei s,avonds
  Gr Frank Swinkels

  Beantwoorden
 • aad en corrie van der welle

  Hoi stephanie, wij komen 18 tot 22 okt 2018 naar lissabon en zouden graag een van deze dagen een stadswandeling maken, misschien kan je ons helpen.
  Laat iets horen.
  Groet avdwelle.

  Beantwoorden
  • Stephanie

   Hallo, dit is een late reactie op uw berichtje onder deze blog. Gelukkig hadden we al via mail contact gehad 🙂

   Beantwoorden
 • Herman van Nelfen

  Beste Stephanie,
  Wij willen graag op 15 februari een stadswandeling door Lissabon hebben.
  Wat zijn de mogelijkheden , hele dag of een halve dag. Ik neem aan een hele dag.
  Wat gaat dat ongeveer kosten.
  Hoor graag.
  Met vriendelijke groeten.
  Herman van Nelfen & Laila Prins.
  +31653395509

  Beantwoorden
  • Stephanie

   Hallo Herman en Laila,

   bedankt voor jullie berichtje. Via deze links kom je op de informatie pagina van de stadstour en de foodtour. Mocht dit niet helemaal zijn wat je wilt, dan maak ik ook tours op maat.

   Ben je blijvend geïnteresseerd, dan kan je het beste even mailen naar stephanie@thuisinlissabon.nl Dan antwoord ik zo snel mogelijk en spreken we een tijd af.

   Hartelijke groet,
   Stephanie

   Beantwoorden
 • Marijke

  Beste Stephanie,
  Eind maart ga ik samen met mijn ouders enkele dagen naar Lissabon en hebben belangstelling voor een NL rondleiding. Het gaat om 28 of 29 maart a.s. Is hier mogelijkheid in? Het hoeft niet perse en privé tour te zijn.
  Met vriendelijke groet,

  Marijke Drooger

  Beantwoorden
  • Stephanie

   Hoi Marijke,
   gelukkig hebben we al contact gehad via email 🙂 Deze bereikt mij meestal sneller.
   Warme groet,
   Stephanie

   Beantwoorden
 • Evert Broekmans

  Beste Stephanie en Anouk.
  Wij zijn een echpaar van 74 jaar en brengen van 19 t/m 26 juni enige dagen door in Lissabon. Wij komen daar voor het eerst. Graag zouden wij een halve dag of twee keer een halve dag wat meer van de stad willen zien onder begeleiding van een van jullie.
  Indien dat mogelijk is vernemen wij dat graag.
  Met vriendelijkegoeten ,
  Vrt en Gerrie Broekmans.

  Beantwoorden
  • Stephanie

   Hallo Gerrie, hartelijk bedankt voor uw aanvraag. Ik heb uw bericht even per mail beantwoord. Dat is wat makkelijker. Hartelijke groet, Stephanie

   Beantwoorden
 • Wilma Lindeman

  Goede morgen Stephanie,

  Ook wij (mijn man is 68 jaar en ik ben 65 jaar) gaan een paar dagen naar Lissabon, landen op 28 aug laat in de middag. Heb jij suggesties, doe jij diverse toeren voor ons? We hebben nog niks gereserveerd ook nog geen hotel, misschien heb jij een goed adres om te kunnen overnachten? Na een paar dagen willen we met de trein naar Porto! Op 14 sept vliegen wij weer terug naar Nederland.

  Beantwoorden
  • Stephanie

   Hallo Wilma,
   Dank voor uw reactie. We zullen uw bericht even per mail beantwoorden 🙂
   Groetjes,
   Stephanie

   Beantwoorden

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *