+351 920 134 126 stephanie@thuisinlissabon.nl

stadstour lissabon

Lissabon: het was liefde op het eerste gezicht.

De tegeltjes, de heuvels, de parken, het water, de vriendelijke mensen die allemaal rustig aan naar hun werk lopen. Niks geen gehaast. Lissabon is een rustige, gevarieerde stad bomvol historie, weidse uitzichtpunten, statige pleinen en knusse steegjes en hoekjes. 

Tegelijkertijd kan ze barsten van lelijkheid. Er is veel geklieder aan graffiti, op sommige plekken veel afval op straat en ondanks de vele renovaties zijn er nog altijd veel verpauperde gebouwen. Ook het massa toerisme doet de stad op sommige plekken geen goed.

Maar tussen al dat lelijks door blijft Lissabon rustig door gaan met glimmen in de zon. Gestaag houdt ze vast aan haar tradities én verwelkomt ze vernieuwing. Zie daar de gave street art kunstwerken van bijvoorbeeld BordaloII. En de authentieke tegeltjes in moderne jasjes. Haar kern is onverwoestbaar en zó de moeite waard om te ontdekken.

De wijken waar we doorheen wandelen

Tijdens deze stadstour nemen we je mee van het pas opnieuw aangelegde Cais do Sodré naar de wijk Bairro Alto, letterlijk ‘hoge wijk’. Deze wijk ligt op één van de zeven heuvels in Lissabon. Hoewel hij bekend staat als de bohémien wijk van Lissabon, populair in de avond en nacht, is het ook zeker de moeite waard deze wijk overdag te verkennen.

Omdat het van oudsher een echte volksbuurt is, vind je hier nog veel authentieke straatjes, kerkjes en groene pleintjes. Ondertussen kom je meer te weten over de geschiedenis van de stad en vertel ik over de monumenten waar we langs lopen of uitzicht op hebben zoals de foodhal (Time Out Market), de 25 April brug, het Christusbeeld en het Palacio de São Bento.

Ook deel ik natuurlijk graag onze persoonlijke ervaringen over hoe het is om hier te wonen. Ik weten als geen ander wat bijvoorbeeld dé grote verschillen zijn tussen de Portugese en de Nederlandse cultuur. Na afloop heb je hopelijk het gevoel gekregen hier thuis te zijn. Net zoals ik me hier thuis voelen. 

Prijzen stadstour Lissabon incl. hapje en drankje

2 personen = €45 p.p.
3 personen = €40 p.p.
4 personen = €35 p.p.
5 personen = €30 p.p.
6 of meer personen = €25 p.p.

Overige informatie

Duur: 3 uur
Taal: Nederlands of Engels
Groepsgrootte: dit is een privé tour, je loopt dus alleen met de mensen waarvoor jij boekt
Startpunt: Cais do Sodré, bij de ligbankjes aan het water
Eindpunt: in de wijk Bairro Alto / Chiado
Gids: Stephanie
Tips: neem een flesje water mee, draag comfortabele kleding en schoenen en kom met goede zin.
Intensiteit: voor iedereen met een gemiddelde conditie goed te doen. Zijn er beperkingen dan pas ik de route (ter plaatse) aan.

Zien wij je in Lissabon? Boek nu!

Mail naar contact@thuisinlissabon.nl of whatsapp naar 00351 920 134 126.

Je kunt mail of appje richten tot Stephanie, die je bericht zo snel mogelijk zal beantwoorden.

.

.

.

Foto: Pieter van Lierop Fotografie