Bacalhauauaeaeaeech!!!

Mijn eerste kennismaking met de meest gegeten vis van Portugal was in de supermarkt. Ik was hoog zwanger, liep nietsvermoedend langs de visafdeling en… ging zowat over mijn nek. Mijn versterkte reukvermogen en zwangerschapsmisselijkheid hielpen waarschijnlijk niet mee maar oh wat een sterke geur komt daar van af! Dat zal niemand durven ontkennen.

Toch zit de bacalhau in deze foodtour. Ik zal je uitleggen waarom. Dat doe ik wanneer we bij mevrouw Otilia in de wijk Bairro Alto zijn. Zij bakt namelijk elke dag de lekkerste pasteis de bacalhau van heel Lisboa.

Verder gaan we olijfolie proeven. Blikvoer eten (jaja). We gaan de lekkerste chocoladetaart ter wereld laten smelten op onze tong. We gaan Portugese hammen en kazen verorberen én je komt er achter of de Portugezen nou eigenlijk een beetje bier kunnen brouwen. Dat alles niet persee in deze volgorde, by the way.

Verder heb ik tijdens deze wandeling een speciale verrassing voor je. Daarvoor moeten we wel wat traplopen. Maar het uitzicht is de moeite waard. En wat beweging tussen het proeven door kan ook geen kwaad. Toch?

De wijken waar we doorheen wandelen

De tour begint in de wijk Cais do Sodré, een populair geworden stadsdeel vanwege de Time Out Market, ofwel de foodhal, en de naastgelegen Mercado da Ribeira, de versmarkt. Daarna lopen we via de Bairro Alto naar Estrela en Campo de Ourique. Bairro Alto is een echte volksbuurt, tegenwoordig populair bij uitgaanspubliek en hippe volgels. Dit in tegenstelling tot Estrela en Campo de Ourique, wat meer rustige familie-wijken zijn. Hier speelt het gewone Portugese gezinsleven zich af, ver weg van de drukke toeristische hotspots. Desalniettemin vind je juist hier het soort boetieks, kruidenierszaken en restaurantjes waar je als cultuur- en foodliefhebber naar op zoek bent.

Prijs foodtour Lissabon

€80 per persoon inclusief 8 tastings, entreekaartje uitzichtpunt, entreekaartje voor tram 28

Ben je met meer dan 6 personen, neem dan even contact met mij op.

Overige informatie

Duur: 4 uur
Taal: Nederlands, Engels of Portugees
Starttijd: 10.00
Datum: in overleg
Taal: Nederlands
Groepsgrootte: minimum 2 maximum 6. Dit is een privé tour dus je loopt altijd alleen met de mensen waarvoor jij boekt.
Startpunt: Cais do Sodré, bij de niet te missen ligbankjes aan het water
Eindpunt: tramhalte 28 in de wijk Campo de Ourique
Tips: neem een flesje water mee, draag comfortabele kleding en schoenen, kom met goede zin en een lekkere trek.
Intensiteit: voor mensen met een gemiddelde conditie goed te doen

Zie ik je in Lissabon? Boek nu!

Mail naar stephanie@thuisinlissabon.nl of whatsapp naar 00351 920 134 126

.

.

.

Foto: Pieter van Lierop Fotografie