‘Ik zou graag willen weten waar je gezellig en lekker met kinderen in Lissabon kan eten?’ vroeg Eline mij laatst via Facebook.

Eten met kinderen in Lissabon, dan denk ik aan: snelle service, genoeg ruimte en eten wat kinderen lekker vinden. Dat is belangrijk.

Hier zijn vijf restaurants in Lissabon die ook leuk zijn voor kinderen.

1. Psi

Dit is een vegetarisch restaurant gelegen in een kleine groene oase van rust. Je kunt binnen eten, in de grote ronde serre of ergens daar omheen. Kinderen kunnen hier lekker rustig zitten en een gezonde maaltijd eten.
Wijk: Anjos

2. Pois cafe

Hier is weinig ruimte om bijvoorbeeld een kinderwagen kwijt te kunnen maar… ze hebben hier gezelschapsspelletjes! En boeken, heel veel boeken. Er hangt een fijne huiskamer sfeer, zowel in de ochtend als in de middag als in de avond.
Wijk: Alfama

3. Hamburgueria do Bairro

Een hamburger eten is altijd goed, toch? Nouja… niet als die van McDonalds komt trouwens. Deze hamburgers zijn anders. Huisgemaakt. Lekker brood. Lekkere frieten erbij. Kan niet missen toch?
Wijk: Bairro Alto / Principe Real

4. ZeroZero

Pizza time! Bij restaurant ZeroZero worden de pizza’s in een grote houtoven gebakken. Die staat midden in het restaurant. Aan de achterkant is een heerlijk terras waar je geen last hebt van verkeer. Het terras grenst namelijk aan de botanische tuin.
Wijk: Principe Real

5. Restaurante do Jardim da Estrela

Midden in een van de mooiste parken van Lissabon kan je een simpel hapje eten. Er is een vijver met eendjes, genoeg schaduw, er zijn gezelschapsspelletjes. Ook kunnen de kinderen hier even veilig hun energie eruit rennen.
Wijk: Estrela

Heb je zelf ook een specifieke vraag over Lissabon? Laat het me weten: stephanie@thuisinlissabon.nl

Ciao,
Stephanie

Ps: De foto is bij vegetarisch restaurant Psi genomen.