Lissabon is natuurlijk een super stad om ’s zomers te genieten van openlucht concerten en evenementen. Er zijn dan ook genoeg openbare ruimtes die in de zomer omgetoverd worden tot concertzaal of dansvloer.

Feel the vibe van de relaxte Portugezen en voel je thuis tijdens één van deze zomer festivals:

1. Lisbon Music Fest

Het Lisbon Music Fest bestaat uit een reeks concerten op verschillende plekken in de stad. De orkesten, koren en jazz big bands bestaan uit jongeren van over de hele wereld. Het Music Fest tourt de hele zomer langs verschillende steden in Europa, de VS en Australië. Dit wordt de vierde keer dat ze Lissabon aan doen.

Kijk voor meer informatie op: http://www.lisbonmusicfest.com/

2. Jazz in de wijk Campo d’Ourique (op donderdagen)

In het restaurant van Casa Fernando Pessoa kan je in juli en augustus elke donderdag naar live jazz luisteren. Entree is gratis. De jazz sessies starten om 19.00.

Klik hier voor het programma: https://www.agendalx.pt/events/event/vive-sem-horas/

3. Somersby Out Jazz (op zondagen)

Op een hete nazomer zondag middag genieten van openlucht concerten in de mooiste tuinen van Lissabon. Veel beter wordt het niet! Van 1 juli tot 26 augustus vind de 12e editie van Out Jazz plaats.

Voor meer informatie klik hier: https://www.facebook.com/OutJazz/

4. Lusco Fusco

In een voormalig schoolgebouw in het stadsdeel Boavista (vlak bij Cais do Sodré en Bairro Alto) zit nu een cultureel centrum. Daar vinden de gehele zomer verschillende performances plaats, van dans tot film en muziek. Entree is gratis zolang er plek is op de patio.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.facebook.com/poloculturalgaivotas/

5. O Sol da Caparica (16-19 augustus)

Zin in feesten bij het strand? Dan kan eind augustus in Caparica. Tijdens dit vier daagse festival kan je vooral genieten van Portugees-talige (is dat een woord?! hehe) muziek. Check de link naar de facebook pagina hier onder om te zien of het wat voor je is. Een dagkaart kost €17.

Klik hier voor meer informatie: https://www.facebook.com/osoldacaparica/

Zou je graag samen met mij, Stephanie, een wandeling willen maken door authentiek Lissabon? Kijk dan eventjes hier: tours voor stedentrippers.