Anouk:

‘De Witte Stad is mijn nieuwe thuis. Een thuis die ik jou heel graag laat zien en beleven!

Mijn naam is Anouk en sinds kort mag ik mijzelf stadsgids bij Thuis in Lissabon noemen. Samen met Stephanie ga ik stadstours en foodtours verzorgen. En dat doe ik heel graag. Ik vind het heerlijk om mensen Lissabon te laten zien: vol aandacht en enthousiasme, op een persoonlijke manier en met een vrolijke noot. Precies hoe ik in het leven sta. Lissabon is een stad waar ik, samen met mijn man Frank,  graag woon. Een stad waarin ik het heerlijk vind om uren door de verschillende wijken rond te struinen, een boek te lezen bij een Quiosque in het park en veel (heel veel!) restaurants uit te proberen. Ik laat je graag de mooie en unieke plekjes in Lissabon zien. Zodat jij je er hopelijk ook, tijdens een vakantie of korte stedentrip, thuis gaat voelen!

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten bij een van de tours!’

Anouk in het kort

Levensmotto: als je er niet vrolijk van wordt, dan moet je het niet doen
Favoriete Portugese gerecht: sardinhas assadas 
Strand: Estoril coastline op een rustige dag 🙂 
Beter niet: in de trein nagels knippen
Vakantieland: Indonesië 
Geheime talent: cadeautjes inpakken
Koffie: ehhh, ben meer een theeleut!
Bang voor: kakkerlakken in huis (ook dat gebeurt echt!)
Bezochte landen: België, Duitsland, Engeland, Denemarken, Zweden, Finland, Litouwen, Polen, Oostenrijk, Bulgarije, Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, Turkije, Rusland, Marokko, Egypte, Kenia, Zuid-Afrika, Swaziland, Verenigde Staten, Canada, Cuba, Singapore, Thailand, Maleisië, Indonesië, Cambodja, Malediven, Vietnam
Kleur: petrolblauw
Slecht in: songteksten meezingen, ik geef overal een eigen draai aan!
Ochtend/avond: ochtend
Trots op: de stap om te verhuizen naar Lissabon!
Mooiste lied (PT): misschien niet de mooiste, maar wel een die héél erg blijft hangen: Fica Tudo Bem

Stephanie:

‘Twee jaar geleden richtte ik Thuis in Lissabon op. Ik woon hier nu zo’n zes jaar en vanaf moment één voelde ik me thuis in Portugal. Dat thuisgevoel is nooit meer weg gegaan. Heel bijzonder. Het is een heel duidelijk weten. Een rust. Een gevoel dat ik in Nederland nooit gehad heb.

Verder heb ik eigenlijk weinig met toerisme. Waar ik wel iets mee heb, dat zijn mensen. Ik vind het enorm boeiend om mensen te leren kennen en contact te maken. Daar word ik blij van. Én ik word blij van mijn twee kinderen. Ook moe trouwens. Maar toch ook vooral gelukkig. Bruno en Rúben heten ze.

Om mijn hoofd leeg te maken, werken koken en schoonmaken meestal wel goed. Handig he?! Naar het strand gaan en koffie drinken doe ik ook graag. Verder houd ik het leven zo simpel mogelijk.

Werk = Passie = Leven

Voor mij zijn privé en werk eigenlijk niet zo verschillend. Dat komt omdat ik zo veel van mijn persoonlijkheid in mijn werk leg. Ik kan niet anders. Dit ben ik. Dit is mijn passie. Ik wil delen. Of ik nou onder vrienden ben of onder klanten.

Vaak ontstaan er tijdens mijn wandelingen ook mooie gesprekken. En die gaan meestal helemaal niet (alleen maar) over Lissabon of Portugal. Iedereen is weer anders maar eigenlijk zijn we allemaal ook zo hetzelfde.

Een andere passie van mij is schrijven. Ik ben local en redactie voor de Time to Momo Lissabon reisgids. Op hun website post ik elke maand een nieuw bericht over Lissabon. Ook schrijf ik een column voor het tijdschrift Blik op Portugal. Een blad speciaal voor Nederlanders en Belgen die in Portugal wonen of er ‘iets’ mee hebben.’

Stephanie in het kort

Levensmotto: alles is er al
Favoriete Portugese gerecht: polvo a lagareiro
Strand: fonte da telha
Beter niet: roken
Vakantieland: Nederland
Geheime talent: voorlezen
Koffie: café cheio
Bang voor: gekko’s in huis (het gebeurt echt!)
Bezochte landen: Spanje, Frankrijk, Italië, België, Duitsland, Engeland, Luxemburg, Zwitserland, Griekenland, Ghana, Mali, Mauritanië, Algerije, Marokko, Nederland, Portugal
Kleur: groen, blauw en wit
Slecht in: namen onthouden (of eigenlijk ben ik  überhaupt slecht in onthouden)
Ochtend/avond: ochtend
Trots op: mezelf en mijn kinderen
Mooiste lied (PT): Nasce selvagem van Resistência