De zomer is wanneer de meeste mensen Lissabon bezoeken. Je hoort dan vooral veel Russisch, Chinees en Braziliaans-Portugees in de straten van Lissabon. Kom jij samen met ruim een miljoen anderen naar Lissabon deze zomer? Dan kan je vast wat verkoeling gebruiken. Daarom hier alvast wat tips om het hoofd koel te houden!

 1. Draag een hoofddeksel.
 2. Drink voldoende water en giet zo nodig een beetje water in de nek van je reisgenoot.
 3. Loop en zit zo veel mogelijk in de schaduw.
 4. Houd je gemak tussen 13.00 en 16.00.
 5. Houd de luiken en ramen van je accommodatie dicht.
 6. Dompel je voeten in de rivier de Taag.

  En dan nu nog 6 tips waar je echt iets aan hebt:
 7. Eet ijs bij Amorino. Een ijssalon in het centraal gelegen Chiado. Daar waar de meeste mensen nog altijd in de rij gaan staan bij Santini, ben je hier beter af. Minder druk en minstens net zo lekker ijs dat mooi in een roosje wordt ‘gesculptuurd’ (of tsja… hoe noem je dat. Zie foto, dan weet je wat ik bedoel :)).
 8. Bestel een cocktail bij Ferroviário. Deze bar ligt in het verlengde van treinstation Santo Apolonia en is een ware hidden gem. Hij is een tijd dicht geweest in verband met een verbouwing maar de deuren zijn heropend. Nieuwe inrichting, nieuwe kaart en nieuwe programmering. Er vinden hier ook regelmatig concerten en andere (culturele) activiteiten plaats.
 9. Bezoek gratis het stadsstrand Praia do Torel (alleen in augustus). Dit strandje wordt speciaal voor de zomermaand augustus opgezet en is ideaal voor wat verkoeling. Het bevind zich in het gelijknamige park Jardim do Torel, waar je naartoe zou kunnen met de Lavra lift. Er zijn een kiosk, een speeltuin, ligbedden, in de weekenden zijn er sportactiviteiten, dj’s en elke zaterdag avond wordt er om 21.30 een film gedraaid. Daarbij heb je vanaf hier prachtig uitzicht op de wijk Baixa.
 10. Neem in duik in de zee bij het kustplaatsje Cascais. Om hier te komen neem je de trein vanaf Cais do Sodré. Je bent dan met een klein uurtje in Cascais en vanaf daar is het 10 minuten lopen naar het eerste strandje. Er zijn verschillende baaien waar je uit kunt kiezen. Ook het oude centrum van Cascais is zeer de moeite waard. Ga bijvoorbeeld eten bij Bubbles and Bites, gelegen in een pittoresk straatje en gerund door twee Nederlanders.
 11. Of neem een duik in de zee bij Setúbal. Setúbal is een stuk minder toeristisch dan Cascais. Je komt er met de trein vanaf Roma-Areeiro, Entrcampos, Sete-Rios of Campolide). Vanaf het treinstation in Setúbal is het ongeveer 20 minuutjes lopen naar het eerste stadsstrandje. Ook kan je je met een taxi laten brengen naar Praia da Figueirinha. Een van de mooiste stranden van heel Portugal. Zelf ben ik helemaal verliefd op deze streek en vertoef ik vaak in het vakantiehuis van mijn ouders. Mocht je daar meer over willen weten kijk dan op onshuisinportugal.nl
 12. Heis de zeilen en zoek verkoeling op de rivier tijdens een zeiltour. Dit is een geweldige activiteit voor een familie of een groep vrienden. Lekker relaxen op het water, een duik nemen en daarna opdrogen onder het genot van een hapje en een drankje. Tel daarbij de geweldige uitzichten op de stad Lissabon op en je hebt een top-tijd! Mogelijkheden voor een romantische (sunset) tour zijn er overigens ook 🙂

Veel plezier in Lissabon deze zomer!

Stephanie

Ps: Meer weten over onze tours (privé stadstours, foodtours en zeiltours) of over waar je lekker kunt slapen in Lissabon? Kijk dan op de pagina’s ‘de stad zien‘ of ‘lekker slapen‘ of mail direct naar contact@thuisinlissabon.nl