Er zijn wat mij betreft twee beste manieren om de stad te zien: te voet en per boot.

Beiden geven je een totaal ander perspectief en zijn een goede aanvulling op elkaar.

Al lopend kan je makkelijk stoppen, stilstaan bij de details, een foto maken, rustig praten en weer door gaan. Je kunt dan echt goed de sfeer opsnuiven en kennis maken met verborgen juweeltjes buiten de hoofdwegen.

Al varend kan je alles eens rustig van een afstandje bekijken. Zo lijkt het net alsof je de energie en warmte vanuit de stad ziet opstijgen. Een aantal historische monumenten liggen als glimmende pareltjes op de heuvels, badend in de zon.

‘Ik wil lopen door Lissabon’

Kies dan voor de stadstour Lissabon of de foodtour Lissabon.

‘Ik wil varen over de Taag’

Kies dan voor de zeiltour Lissabon.

‘Maar Stephanie, waarom gaan we niet fietsen?’

Als er iemand is die van fietsen houd dan ben ik wij het wel! Maar niet in Lissabon. Wat je in bijna álle fietstours doet, is het rechte stuk afleggen langs de rivier de Taag richting de wijk Belém. Wel leuk, maar het is alleen maar rechtdoor. Daar heb je niet echt een gids voor nodig. Om de authentieke straatjes, kerkjes en pleintjes te ontdekken moet je lopen. Fietsen zou hier veel te gevaarlijk (druk verkeer, geen fietspaden, slechte wegen, smalle straten, trambanen) en vermoeiend (heuvels) zijn.

Fietsen kan wel leuk zijn maar wat wij je aanraden is het volgende: Doe op je eerste dag in Lissabon een wandeltour met gids, om de stad te leren kennen. Op de tweede of derde dag kan je dan fietsen huren. Het is leuk om op je gemak een dagje uittrekken voor de LX Factory en de wijk Belém. Dit zijn stadsdelen die aan de rivier de Taag liggen, dus gemakkelijk per fiets te bereiken. Fietsen huren in Lissabon kan bijvoorbeeld bij Biclas, schuin naast het Praça do Comércio.

Enthousiast geworden?

Boek je tour (of stel je vragen) via contact@thuisinlissabon.nl of whatsapp naar 00351 920 134 126.

Je kunt je mail of appje richten tot Stephanie, die je bericht zo snel mogelijk zal beantwoorden.

.

.

.

Foto: Pieter van Lierop Fotografie