Lissabon met kinderen kán leuk zijn 😉 maar dan moet je wel even weten wat ‘handig’ en de moeite waard is. Deze tips zijn bedoeld voor gezinnen met kinderen tussen de 5 en de 10 jaar.

1. Estufa Fria & de speeltuin in Parque Eduardo VII

De Estufa Fria is een overdekte botanische tuin met een vijver, smalle paadjes omhoog en omlaag, stapstenen en een eenden familie. De speeltuin ligt tegenover de tuin (iets heuvel af) en is simpel maar met de kiosk erbij waar pizza besteld kan worden, heb je een heerlijke middag met het gezin. 
Wijk: Baixa / bovenaan Parque Eduardo VII


2. Hospital de bonecas

Vooral leuk voor meiden (en jongens) die van poppen houden. Het Hospital de Bonecas is een heus poppen ziekenhuis. Er is een museum van gemaakt waar je een rondleiding kunt krijgen. Het is heel kneuterig en klein, maar dat maakt het juist zo leuk. Ze krijgen hier poppen van over de hele wereld opgestuurd voor restauratie. 
Wijk: Baixa, aan het Praça da Figueira


3. Pilar 7

Voor de durfals onder ons. Pilar 7 biedt een ervaring. Echt stoer om te zien hoe de brug gemaakt is en vervolgens (via een spannende spiegel ruimte) de lift in te gaan. Boven heb je prachtig uitzicht en is er een glazen balkon. Ook leuk dus voor de papa’s en mama’s met hoogtevrees 🙂 
Wijk: Alcântara


4. Mercado de Campo de Ourique

Met kinderen zou ik zeker een hapje eten bij de Mercado de Campo de Ourique. Deze foodhal is een stuk kleiner dan de Mercado da Ribeira en ze hebben hier zelfs een hoekje waar kinderen kunnen kleuren en een boekje lezen. Qua eten hebben ze ruime keuze, dus ook dat moet lukken met de kleintjes. 
Wijk: Campo de Ourique


5. Tram 28, opstaphalte Prazeres

Deze halte ligt vlak bij de Mercado de Campo de Ourique en is een van de twee eindhaltes van de 28 tramlijn. Het is hier meestal een stuk minder druk dan bij de andere eindhalte, omdat je hier een stukje buiten het toeristische centrum zit. Bovendien is de wijk Campo D’Ourique redelijk vlak en er wonen veel Portugese gezinnen. Een kindvriendelijke buurt dus.
Wijk: Campo de Ourique

Kindvriendelijke restaurants in Lissabon

Wat betreft eten en drinken met kinderen, vind je hier een complete lijst met suggesties van kindvriendelijke restaurants in Lissabon. De tekst is in het Portugees, maar de plaatjes zeggen veel en namen van de restaurants zijn makkelijk weer verder te googlen.

Een Thuis in Lissabon tour met kinderen?

Geregeld krijgen we de vraag of onze stadstour ook geschikt is voor kinderen. Dat is hij zeker! En we kunnen altijd een kleine aanpassing maken door de route bijvoorbeeld iets korter te maken (voor een kindvriendelijke prijs). Neem voor de mogelijkheden gerust even contact op!

contact@thuisinlissabon.nl
00351 920 134 126

Veel plezier in Lissabon!

Stephanie
Oprichtster van en stadsgids bij Thuis in Lissabon

Ps: voor de echte kleintjes onder ons, raad ik de ouders altijd aan een draagzak mee naar Lissabon te nemen. Dat is makkelijker manoeuvreren door de smalle straatjes dan met een buggy.