Als je mij vraagt of je beter in de zomer of in de winter naar Lissabon kunt komen is mijn antwoord zeker: in de winter. Lissabon is een heerlijke stad om te verkennen in de winter omdat het hier nooit echt super koud wordt. Bovendien is het in de winter iets rustiger dan in de zomer. Zeker als je bijvoorbeeld in januari of februari komt.

Hier zijn 5 tips voor een bezoek aan Lissabon in de winter.

 1. Proef de kastanjes!
  In de winter staan ze op bijna elke hoek van de straat, de kastanje verkopers. Ze poffen de kastanjes op hete kolen en verkopen ze in papieren zakjes per 6 of 12. Kastanjes zijn super gezond en lekker! De Portugezen zijn er dol op en het hoort echt bij het straatbeeld van Lissabon in de winter.
 1. Ga lekker brunchen
  Valt het weer een beetje tegen? Zoek dan de gezelligheid op van een warm en cosy brunch café. Bijvoorbeeld Manifest, vlak bij Marques de Pombal, of Pau de Canela aan het Praça das Flores. Manifest is een sfeervol café met lekkere stoelen en een gevarieerde kaart. En Pau de Canela heeft een redelijk groot overdekt (verwarmd) terras.
 2. Museumpje pakken?!
  Misschien ben je niet zo’n kunst liefhebber maar er zijn natuurlijk zat andere leuke musea in Lissabon. Wat dacht je van het nationale koets museum in de historische wijk Bélem, waar je honderden oude koetsen kunt bewonderen? Of het Lissabon Earthquake Museum, Quake, waar je de geschiedenis van Lissabon letterlijk kunt gaan ervaren.
 3. Tram 28
  Ja, als je hem wilt nemen, doe het dan in de winter! In de zomer zijn de wachtrijen gewoon te lang en is het echt te warm en zweterig in de traditionele oude trams (zonder airco!). Je kunt opstappen op tram 28 bij het Martim Moniz plein. De tram rijdt een route door de stad, dus geen rondje. En aan het einde van de rit moet je er uit. Je bent dan vlak bij de Mercado do Campo Ourique, een kleinschalige foodhal. Ook weer ideaal als het buiten wat frisser is.
 4. Estufa Fria
  Heb je groene vingers? Of houd je van groen maar regent het pijpenstelen in Lissabon? Ga dan naar de Estufa Fria, in het Parque Eduardo VII. Deze overdekte botanische tuin herbergt zo’n 300 planten soorten van over de hele wereld. Hij bestaat uit drie delen: de warme kas, de koude kas en de zoete kas. Alles draait hier om biodiversiteit en de duurzaamheid van ecosystemen.

Ga jij deze winter naar Lissabon en heb je zin om met mij op pad te gaan tijdens een foodtour, stadstour of azulejo tour? Laat het mij weten door even te mailen naar stephanie [at] thuisinlissabon.nl dan laat ik je weten of ik nog plek heb.

Groetjes,
Stephanie
Oprichtster en gids bij Thuis in Lissabon: luistergidsen, hotels, tips & tours voor mensen die niet graag de toerist uithangen maar wel graag het beste van Lissabon willen zien.

Foto: Rebelation Avenue