1. Picknick!

In Lissabon zijn veel tuinen waar je heerlijk in het gras kunt zitten om te picknicken. Een goede plek vinden is dus zo moeilijk niet. Wat lastiger kan zijn is een supermarkt vinden om je picknick boodschappen te doen. Er is een Pingo Doce supermarkt bij Rossio, naast het station. Er is een Mini Preço bij Praça das Flores. Er is een Pingo Doce bij Cais do Sodre, binnen in het stationshal. Er is een Mini Preço aan de Avenida Almirante Reis. En dan zijn er natuurlijk de vele mini marktjes her en der verspreid door de stad. Ik raad je aan om daar je boodschappen te doen. Is een leuke ervaring, ze hebben vaak ook verse producten en zo ondersteun je de lokale ondernemers.

2. Sla een bezoek aan het kasteel over.

Het kasteel van Sao George is de grootste toeristische trekpleister van Lissabon. Wat echter veel mensen niet weten is dat het daadwerkelijke kastel er niet meer is. Wat je ziet zijn slechts de muren die het kasteel omringden. Je kunt er op klimmen en je hebt er een mooi uitzicht. Maar ik zelf vind het uitzicht vanaf bijvoorbeeld Miradouro da Graça, Miradouro da Senhora do Monte of Miradouro de São Pedro de Alcântara net zo mooi. Vanaf daar zie je het kasteel namelijk mooi liggen.

3. Bezoek een gratis museum.

Elke eerste zondag van de maand zijn er een aantal musea die gratis hun deuren openen. Kijk hier voor een overzicht. Ook zijn er musea die altijd gratis zijn.

4. Veel zien voor weinig.

Wil je die tuktuks een keer uitproberen maar is een complete tour je te veel? Dan raad ik je aan om je voor €15 euro naar Miradouro da Senhora do Monte te laten rijden. Dan kan je toch eens ervaren hoe zo’n ding is en kom je op een relaxte manier boven. Vanaf daar loop je gemakkelijk naar bedenden, de wijken Graça en Alfama in. Prijs kan soms iets meer of minder zijn, aangezien er geen vaste prijzen worden gehanteerd.

5. Download de gratis mini gids Ontdek Onbekend Lissabon

In deze gids staan 5 uitzichtpunten, 5 pleinen en 5 tuinen die allemaal gratis te bezoeken zijn. Ze zijn ook nog eens onbekend bij het grote publiek. Dus ideaal als je hordes toeristen wilt omzeilen.

Veel plezier in Lissabon! En heb je nog vragen, mail mij gerust.

Foto genomen bij Principe Real park in Lissabon

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *