Je gaat naar Lissabon, de tickets zijn geboekt. Nu het hotel in Lissabon nog. Begin je met google dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Zo veel aanbod. Zo’n grote stad. Sites als bookingdotcom zijn misschien handig omdat daar alles op staat maar niet geheel onafhankelijk en een beetje overweldigend, vind je ook niet? Daarom deze blog met hoteltips voor Lissabon.

Een hotel in Lissabon vinden.

Begin met je kort in te lezen in de wijken van Lissabon. Het maakt nogal een verschil of je in de uitgaansbuurt, winkelgebied, de visserswijk of in een buitenwijk zit. Voor alles valt wat te zeggen, voor en nadelen op te noemen. Zelf weet je na het lezen van dit overzicht waarschijnlijk wel waar je wel en niet wilt zitten.

Is dit hotel in Lissabon in deze wijk iets voor je?

Om het je nog makkelijker te maken, hier per wijk een hotel tip in Lissabon.

  1. Hotel tip Lissabon in de wijk Baixa

Een aanrader in de meest centrale wijk van Lissabon is Browns Boutique Hotel. Deze sfeervolle kamers zijn comfortabel en gezellig ingericht. De kamers zijn niet super groot, maar de sfeer zowel in de kamers als in de lobby maakt dat meer dan goed. Een prima veilige keuze!

  1. Hotel tip Lissabon in de wijk Chiado

Chiado staat bekend als winkelgebied in Lissabon. In Chiado vind je meer de standaard winkels als ook een klein overdek winkel centrum: Armazéns do Chiado. In het aangrenzende Príncipe Real zitten meer de alternatieve concept stores. Voor een leuke prijs vind je hier het Borges Chiado Hotel. Je betaalt hier echt voor de centrale locatie; in het centrum en pal voor het metro station. De ruime kamers aan de voorkant van het hotel kunnen wat gehorig zijn.

  1. Hotel tip Lissabon in de wijk Alfama

Dat kan er maar eentje zijn: het Memmo Alfama hotel. Voor wie rust zoekt midden in deze oude authentieke visserswijk. Je zit hier op steenworp afstand van het kasteel en het bruisende uitzichtpunt Portas do Sol. Er is een klein ondiep zwembad waar je ’s zomers heerlijk kunt afkoelen plus een heerlijk beschut terras met fenomenaal uitzicht. Een boutique hotel ten top.

  1. Hotel tip Lissabon in de wijk Bairro Alto

Op zoek naar een comfortabele slaapplek maar liever met eigen keukentje? Boek dan een van de suites van My Suite Lisbon. De suites zijn van alle gemakken voorzien en voelen aan als thuiskomen. De premium suite heeft zelfs een eigen buiten terras! De suites liggen in de Bairro Alto, een wijk die vooral ’s avonds tot leven komt.

  1. Hotel tip Lissabon bij metro Campo Pequeno

Het Jupiter Lisboa hotel is een aanrader als je graag comfort wilt voor een leuke prijs maar niet perse in hartje historisch Lissabon hoeft te zitten. Dit hotel biedt een dakterras met zwembad. De kamers zijn simpel en modern ingericht. Binnen 20 minuten zit je in historisch Lissabon met de metro of de taxi. Wandel je graag, dan doe je daar een goed half uur over. In de wijk zelf vind je ook volop eettentjes en lokale commercie.

  1. Hotel tip Lissabon bij de Avenida da Liberdade

Voor wie graag eenvoudig slaapt en centraal zit is dit een aanrader. Je loopt vanaf Hotel Dom Carlos Liberty binnen 10 minuten het centrum in. De kamer zijn simpel, sfeervol en modern ingericht. Voor de fitness fans: er is een fitness ruimte aanwezig.

Succes met kiezen! Wacht niet te lang met boeken, want Lissabon is en blijft een populaire bestemming. Heb je nog een vraag of misschien heb je zelf wel een goede hotel tip? Laat het hieronder in de comments weten!

Warme groet,

Stephanie
Oprichtster en gids bij Thuis in Lissabon: hotels, tips & tours voor mensen die niet graag de toerist uithangen maar wel graag het beste van Lissabon willen zien.