Ben je dit jaar met de feestdagen in Lissabon? De periode rond kerst en oud en nieuw zijn altijd een magische tijd van het jaar, en Lissabon biedt een unieke en betoverende ervaring voor iedereen die de stad tijdens deze periode bezoekt. Van kleurrijke versieringen en feestelijke evenementen tot heerlijk eten en traditionele vieringen. Lissabon heeft alles wat je nodig hebt om in de feeststemming te komen.

Hier zijn enkele tips om het meeste uit je feestdagen in Lissabon te halen.

 1. Verken de twinkelende verlichting.
  Lissabon komt tijdens de feestdagen tot leven met prachtige lichtdecoraties die de straten en pleinen verlichten. Maak een avondwandeling door de historische wijken zoals Alfama en Baixa om te genieten van de schitterende kerstverlichting.
 2. Bezoek de kerstmarkten.
  Breng wat tijd door op een van de sfeervolle kerstmarkten van Lissabon, waar je lokale ambachten, feestelijke lekkernijen en unieke geschenken kunt vinden. Praça do Comércio en het Rossio plein zijn populaire locaties voor kerstmarkten, waar je de echte Portugese kerstsfeer kunt proeven.
 3. Geniet van traditionele Portugese lekkernijen.
  Proef de heerlijke smaken van het seizoen door traditionele Portugese lekkernijen te proberen. Trakteer jezelf op Bolo Rei, een typisch kerstgebak, of warm op met een kopje Ginjinha, een lokale kersenlikeur. Lokale restaurants serveren vaak speciale feestmenu’s met culinaire hoogstandjes, dus zorg ervoor dat je de lokale keuken verkent. Reserveren is wel handig!
 4. Bezoek Wonderland Lisboa 2023.
  Dit is de grootste kerstmarkt van Lissabon waar ook voor kinderen veel vertier te vinden is. Er zijn een reuzenrad en een schaatsbaantje, lekkere versnaperingen, muziek en een heus winder wonder land met huisjes, elfen en de kerstman. De markt is gratis en je vind hem in het Parque Eduardo VII.
 5. Vuurwerkshow.
  In Portugal mag men niet zomaar vuurwerk afsteken maar niet getreurd. Vanaf de boulevard bij Terreiro do Paço, ook wel Praça do Comércio genoemd, zal een professionele vuurwerkshow te zien zijn op het water. Uiteraard is er live muziek en zal er op het plein gefeest worden tot in de late uurtjes.

Met de feestdagen in Lissabon wordt er echt uitgepakt en is de stad vol met magie, traditie en feestvreugde. Lissabon verwelkomt je met open armen en nodigt je uit om de warmte van het seizoen te delen!

Zelf zal ik dit jaar niet in Lissabon stad te vinden zijn maar lekker thuis bij de open haard, de kerstboom, de kinderen, mijn ouders en vriendinnen. Ik ben dit jaar verantwoordelijk voor het eten, dus ik zal lekker kokkerellen. Dat we het nieuwe jaar in mogen gaan met geduld en liefde voor elkaar en ook voor onszelf.

Wat ga jij doen deze feestdagen? Leuk als je iets laat weten in de comments!

Warme groet,
Stephanie