In Lissabon worden regelmatig nieuwe winkels en restaurants geopend. En natuurlijk probeer ik al die nieuwe hotspots maar als te graag zelf uit, om ze daarna met jou delen. Hier zijn er een paar:

1. Crepes bij SamaSama

Een goed gevulde, gezonde, biologische pannenkoek: ideaal om mee te nemen voor een picknick langs de Taag. Maar net zo gezellig om de crepe staand aan de bar bij Sofia en haar vriend op te eten. Het stel opende SamaSama begin 2017. De naam en het concept ontstonden tijdens hun reis door Azië. Speciale biertjes (wat dacht je van gemberbier?) en verse sappen staan hier ook op het menu. En zelfs de koffie en de servetjes zijn biologisch. Maar dat is eigenlijk niet het belangrijkste… want wat écht telt is het aanstekelijke enthousiasme en de vriendelijkheid van dit stel. Dát maakt SamaSama een must-do!
Wijk: Cais do Sodré – Tv. Corpo Santo 7

2. Frisse azulejo’s bij Vanessa

Na jaren als gids te hebben gewerkt in Lissabon werd het tijd voor wat anders. Ze zag iemand een tegel beschilderen en Vanessa dacht ‘dit ís het!’. Ze bekwaamde zich hier in en besloot helemaal voor haar passie te gaan. Meer creativiteit! En de zekerheid die ze opgaf? ‘Die heb je tegenwoordig nergens meer. Zelfs niet in een ‘vaste’ baan.’, aldus Vanessa.
De tegeltjes van Azulejos de Fachada zijn fris en modern. Maar, als je wilt, wel in de traditionele patronen. Je kunt ze gebruiken als onderzetter of gewoon ter decoratie. Neem een beetje Portugal mee naar Nederland, ga langs bij Vanessa.
Wijk: Alfama – Beco do Mexias 1

3. Paling proeven in Baixa

Wist je dat er in Portugal een paling fabriek staat? Als sinds 1942 wordt er in het binnenmeer bij Aveiro (250 kilometer ten noorden van Lissabon) de vis gevangen en verwerkt in, hoe kan het ook anders… blik. Het is misschien anders dan wat wij gewend zijn te doen met paling, maar zeker niet minder lekker. In de winkel ‘Fabrica das Enguias’ (letterlijk, palingfabriek) kan je gratis een hapje proeven! Dus, waar wacht je nog op?
Wijk: Baixa – Rua da Prata 66

Veel plezier en mocht je mij als gids willen tijdens je verblijf in Lissabon, stuur me een mailtje!

Ciao,
Stephanie

2 reacties op “3 must-do’s in Lissabon deze zomer

 • Lieke van de Kraats - Bos

  Ben je al geweest bij Pastanaga, Travessa dos Pescadores 27 in Lissabon. Restaurantje van Ana Borba. Zij is getrouwd met mijn neef Michiel Bos. Volgens een ieder een aanrader.

  Ik heb je mini reisgids aangevraagd voor mijn zoon en zijn vriendin, die gaan eind sept een 4tal dagen naar Lissabon.

  Beantwoorden
  • Stephanie

   Pastanaga ga ik checken. Ziet er super leuk uit! Bedankt voor de tip.
   Mochten je zoon en zijn vriendin verder nog iets willen weten, laat ze gerust contact opnemen.
   Groetjes!

   Beantwoorden

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *