Stadstour

Lissabon: het was liefde op het eerste gezicht.

De tegeltjes, de heuvels, de parken, het water, de vriendelijke mensen die allemaal rustig aan naar hun werk lopen. Niks geen gehaast. Lissabon is een rustige, gevarieerde stad bomvol historie, weidse uitzichtpunten, statige pleinen en knusse steegjes en hoekjes. 

Tegelijkertijd kan ze barsten van lelijkheid. Er is veel geklieder aan graffiti, op sommige plekken veel afval op straat en ondanks de vele renovaties zijn er nog altijd veel verpauperde gebouwen. Ook het massa toerisme doet de stad op sommige plekken geen goed.

Maar tussen al dat lelijks door blijft Lissabon rustig door gaan met glimmen in de zon. Gestaag houdt ze vast aan haar tradities én verwelkomt ze vernieuwing. Zie daar de gave street art kunstwerken van bijvoorbeeld BordaloII. En de authentieke tegeltjes in moderne jasjes. Haar kern is onverwoestbaar en zó de moeite waard om te ontdekken.

De wijken waar we doorheen wandelen

Tijdens deze stadstour nemen we je mee van het pas opnieuw aangelegde Cais do Sodré naar de wijk Bairro Alto, letterlijk ‘hoge wijk’. Deze wijk ligt op één van de zeven heuvels in Lissabon. Hoewel hij bekend staat als de bohémien wijk van Lissabon, populair in de avond en nacht, is het ook zeker de moeite waard deze wijk overdag te verkennen.

Omdat het van oudsher een echte volksbuurt is, vind je hier nog veel authentieke straatjes, kerkjes en groene pleintjes. Ondertussen kom je meer te weten over de geschiedenis van de stad en vertel ik over de monumenten waar we langs lopen of uitzicht op hebben zoals de foodhal (Time Out Market), de 25 April brug, het Christusbeeld en het Palacio de São Bento.

Ook deel ik natuurlijk graag onze persoonlijke ervaringen over hoe het is om hier te wonen. Ik weten als geen ander wat bijvoorbeeld dé grote verschillen zijn tussen de Portugese en de Nederlandse cultuur. Na afloop heb je hopelijk het gevoel gekregen hier thuis te zijn. Net zoals ik me hier thuis voelen. 

Het was top! We zijn op plekken gekomen die we anders nooit ontdekt hadden. Dankjewel. 

Details Stadstour Lissabon

R

Duur: 3 uur

R

Taal: Nederlands of Engels

R

Privégids Josephine of Irene

R

Prijs: €55 p.p. (vanaf 2 personen)

R

Inclusief: btw, hapje & drankje

Ga niet naar Lissabon

Zonder deze gratis gids! Er staan praktische tips in die je niet wilt missen, maar ook be/on zinnige activiteiten tips. Gewoon voor de fun. YOLO.