Over Thuis in Lissabon

Onze kernwaarden zijn ontzorgen, delen & verbinden. Wij geloven dat mensen reizen om geprikkeld & geïnspireerd te worden. En het is onze missie bij te dragen aan jouw thuisgevoel in Lissabon zodat jouw bezoek aan de stad een betekenisvolle ervaring wordt.  

Ontzorgen,

Delen

& Verbinden 

Ontzorgen

Wij weten de weg. Wij kennen de leukste restaurantjes, van sterrenrestaurants tot papieren menukaarten tasca’s & fado lokalen. Wij plegen gerust even een belletje voor een reservering. Wij helpen je wegwijs geraken in het openbaar vervoer. Wij vertellen je welke bezienswaardigheden en musea wel en niet de moeite waard zijn. We zorgen ervoor dat je de stad begint te snappen, qua afstanden en opbouw.

Ontzorgen

En voor groepen. Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is voorbereidt. Wij houden het tijdspad in de gaten. Wij zorgen ervoor dat elke deelnemer het naar de zin heeft. Wij zijn er om onvoorziene problemen op te lossen wanneer dat nodig is. Er we zorgen ervoor dat niemand verdwaalt.

Eigenlijk komt het hier op neer: we zorgen ervoor dat je je thuis voelt zodat je kunt ontspannen.

Delen

Wij delen onze kennis over Lissabon en Portugal. Leuke wetenswaardigheden en belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. Gewoon, de interessante dingen. Maar één ding niet: nooit meer dan 3 jaartallen in één stukje uitleg! Je weet wel… van die gidsen die ellenlange monologen voeren waar je bij in slaap valt en de cijfers en onuitspreekbare namen je om de oren vliegen omdat ze nou eenmaal soort van wandelende encyclopedie zijn. Nee! Op die manier delen wij dus  niet.

Delen

We delen licht. En met liefde. Ook over onze eigen persoonlijke levens. Gaan jouw kinderen ook zo laat naar bed? Eet je dan ook twee keer per dag warm? Hoe ben je hier terecht gekomen? Wat verdient een Portugees nou gemiddeld? En waarom zijn er eigenlijk zo veel pinautomaten? Dat soort info. Je weet wel. De leuke dingen!

Eigenlijk komt het hier op neer: we delen de dingen die je écht wilt weten zodat je je geïnspireerd voelt.

Verbinden

De verbinding die wij faciliteren gaat in de eerste plaats natuurlijk over de verbinding met Lissabon en de Portugese cultuur. In de tweede plaats gaat dit over de verbinding met elkaar. Van mens tot mens. Gaan we nog een laag dieper dan komen we uit bij de verbinding met onszelf. En nog een laag dieper, de verbinding met de Bron. Voor ons van Thuis in Lissabon zijn alle lagen belangrijk. Het ene kan niet zonder het andere bestaan.

Verbinden

Mens zijn op deze mooie planeet Aarde gaat over verbinding. Niemand kan het in zijn of haar eentje. Wij zijn onderdeel van een groter geheel. Het ene beïnvloedt het andere.

Eigenlijk komt het hier op neer: we helpen je verbonden voelen met de stad Lissabon zodat je je thuis voelt.

En zo is de cirkel rond.

Eigenlijk komt het hier op neer: we zorgen ervoor dat je je thuis voelt zodat je kunt ontspannen.

Waar wij in geloven

Reizen zit in ons DNA. Mensen zullen altijd blijven reizen, restricties of niet. Er is echter wel een transformatie gaande in in de manier waarop we reizen, de invulling van onze reizen en het waarom van onze reizen.

De manier waarop we reizen.

Mensen zullen steeds meer duurzaam willen gaan reizen. Dus in plaats van vliegen naar een ver oord bijvoorbeeld treinen naar een dichterbij gelegen bestemming. Extra betalen voor een vlucht om de CO2 uitstoot te compenseren, of een stedentrip combineren met een rustweek in het achterland zijn andere trends waar wij sterk in geloven.

De invulling van onze reizen.

Wij geloven dat mensen, juist na deze hele pandemiepannekoekenmix, toe zijn aan en klaar zijn voor verbinding. De tijd nemen voor een gesprek (met een lokale gids, chauffeur of buurtbewoner), koffie drinken waar de locals dat doen en elkaar in de ogen kijken. Lokale ondernemers steunen. Geen souvenirs meer die made in China zijn. Tenzij je in China bent natuurlijk. Voor de rest: slow travel it is!

Het waarom van onze reizen.

Waar mensen eerst reisden om even te ontsnappen aan het drukke leven en daarna weer vol gas te kunnen geven, geloven wij in reizen die een blijvende verandering teweegbrengen in ons gewone dagelijkse leven. Wat leert dit land mij? Welke levensvraag ontwijk ik al een tijdje en vergt nu een eerlijk antwoord? Hoe voel ik me hier anders en waar zit dat ‘m precies in? 

We reizen omdat we meer diepgang willen aanbrengen in ons leven en gebruiken de kennismaking met een onbekende plek, nieuwe mensen en andere cultuur om te komen tot nieuwe inzichten – die we vervolgens implementeren in ons dagelijkse leven.

Zo inspirerend!

Onze missie

Op welke manier je ook in contact bent met Thuis in Lissabon, zij het puur eventjes online, via social media, een zoom-call, tijdens een tour of tijdens een geheel verzorgd weekend, het is onze missie bij te dragen aan de opbouw van de Nieuwe Aarde, waarin we bewust ons worden van onze verbinding met en impact op het grotere geheel zodat de Aarde een plek wordt waar iedereen zich ten diepste thuis voelt.

Dit zit ‘m niet heel specifiek in wat wij doen – wat we doen is gewoon jou de beste tijd in Lissabon bezorgen – maar juist in hoe we de dingen doen. Met zorg, aandacht en in verbinding.