Kaas, wijn & kunst dagtrip

Vandaag ontsnap je de stad Lissabon eventjes en neemt lokale gids Hugo jullie mee door het Arrabida gebergte. Niet om puur en alleen van de natuur te genieten (bergen, zon, zee – wat wil je nog meer?) maar ook om een aantal lokals te bezoeken. Kneuterig, typisch Portugees en buiten de massa om. 

Activiteit #1 is het maken van kaas. De kleinschalige lokale kaasproducent opent haar deuren om je mee te nemen in het proces. Natuurlijk mag er geproefd worden, en mag je de kaas mee naar huis nemen als je wilt. 

Activiteit #2 is het proeven van wijn bij een van de kleinere lokale wijnproducenten in de streek. Je krijgt een rondleiding over de gaard & uitleg over de wijnen waarna je er vier zult proeven. 

Activiteit #3 is het beschilderen van een tegeltje in een authentieke tegelwerkplaats. Hier vind het proces van a tot z plaats. Na de korte rondleiding door het atelier kun je hier losgaan met kleuren of een tegelwijsheid kwijt op 30×30 cm. Maar je kunt ook een traditioneel ontwerp overtrekken. Het tegeltje sturen we na afbakken naar je op.  Als dat geen top souvenir is!

 

Over Arrábida 

Het beschermde natuurgebied Arrábida ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Lissabon centrum. Het bestaat uit drie gebergten en biedt huis aan wel 213 verschillende gewervelde diersoorten. Hier vind je prachtige groene baaien met helder turquiase water, rotspartijen en wit zand. Het is een stuk minder toeristisch dan bijvoorbeeld Sintra en daarom wat ons betreft dé ideale locatie om het drukke Lissabon even achter je te laten. 

De planning

9.30 – Pick up locatie in Lissabon
10.30 – Kaasmakerij
11.30 – Wijnproeverij
13.00 – Lunch
15.00 – Tegelfabriek
16.00 – Terug naar Lissabon 

Genieten met de grote G. Zo veel interessanter dan verwacht. Een hoop inspiratie opgedaan. 

Details

R

Duur: 8 uur

R

Taal: Engels

R

Privé

R

Prijs: €260 p.p. incl. btw (minimum 2 deelnemers)

R

Inclusief: vervoer, workshops kaas en tegeltje, wijnproeverij, gids, verzending tegeltje. Excl. lunch

Ga niet naar Lissabon

Zonder deze gratis gids! Er staan praktische tips in die je niet wilt missen, maar ook be/on zinnige activiteiten tips. Gewoon voor de fun. YOLO.