+351 920 134 126 stephanie@thuisinlissabon.nl

welkom

Jíj bent hier waarschijnlijk gekomen omdat je binnenkort naar Lissabon gaat.

Dat is super! Je kunt dan natuurlijk direct gaan naar de pagina met de informatie die je zoekt:

Maar misschien vind je het leuk om eerst van mij, Stephanie, te weten hoe ík hier gekomen ben. Met mijn gezicht zo groot op de voorpagina van deze website. Nou, dat is in principe natuurlijk te danken aan de fotograaf die deze foto maakte (Pieter, bedankt!) maar er is meer om te vertellen. Veel meer …

‘En, hoe ben jij hier zo terecht gekomen?’ is een vraag die ik inmiddels al wel honderden keren heb gekregen. En altijd beantwoord ik hem met veel plezier.

De blije reacties die ik krijg als ik vertel dat ik voor de liefde hier naartoe ben verhuisd zijn zo leuk!

Ik was hier (in de provinciestad Setúbal om precies te zijn) om mee te helpen op een biologische boerderij. Het was voor mij een manier om even te ontsnappen aan de druk die ik in Nederland voelde. De druk om ‘succesvol’ te zijn, wat dat ook moge betekenen! De verbinding die ik hier voelde met de natuur was heerlijk. Het gevoel ‘hier zou ik kunnen wonen, hier voel ik me thuis’ kwam al snel over me heen, al was emigreren helemaal niet mijn intentie. Maarja… toen werd ik verliefd, raakte ik heel snel zwanger en was ik over the moon happy met deze onverwachte wending in mijn leven.

Inmiddels heb ik twee kinderen, Bruno en Rúben. Het moederschap is geweldig zwaar, intens en enorm verrijkend. Maar wanneer ik vervolgens het verhaal afmaak dat ik er inmiddels alweer ruim drie jaar ‘alleen’ voor sta betrekken de meeste gezichten.

‘Oef, zwaar!’ en ‘Zou je niet terug willen?’ Maar nee, ik heb me nog nooit ergens zo thuis gevoeld als in Portugal. Dat was, is en blijft waarschijnlijk ook wel zo. En dat is zo fijn! Ik heb mijn plek gevonden. De innerlijke reis die ik de afgelopen jaren heb afgelegd heeft geleidt naar vrijheid en vertrouwen. Ik ben nu niet alleen thuis in Lissabon / Portugal maar ook voor altijd thuis bij mezelf. Ik zou alles wat ik heb meegemaakt voor geen goud gemist willen hebben.

Dat ik nu dat thuisgevoel kan overbrengen op zo veel mensen is geweldig.

Thuis in Lissabon is geboren vanuit een verlangen om mensen op een persoonlijke manier de stad te laten zien.

Weet je… als je met iemand afspreekt een dagdeel door te brengen, dan wil je toch vooraf een beetje weten wat voor soort persoon dat is? Als ik ergens op afknap dat zijn het wel van die onpersoonlijke touroperator websites waar je geweldige tours kunt boeken door het ‘authentieke’ Lissabon maar vervolgens kom je niets boeiends te weten over de gids zelf.

Daarom deel ik regelmatig iets over mijn eigen leven, laat ik kiekjes zien uit mijn privé album en skippen we vaak de highlights die in alle andere top 10 lijstjes al worden genoemd.

Voel je een klik? Dan ben ik jouw Nederlandstalige gids in Lissabon

Klik hier om te lezen wat anderen zeggen over Thuis in Lissabon.

Of boek direct door te mailen of appen naar contact@thuisinlissabon.nl of 00351 920 134 126

Beijinhos,
Stephanie
Oprichtster van en stadsgids bij Thuis in Lissabon

PS: KLIK HIER OM EEN UPDATE VOOR 2020 TE ONTVANGEN OMTRENT DE CORONA MAATREGELEN.

.

.

.

.

.

Foto credit: Daphne Fotografie