Lekker slapen in een Portugese villa met zwembad en biljard. Lissabon én het strand binnen handbereik.
  • Aantal personen: 4-5 personen
  • Locatie: Margem Sul (aan de overkant van de rivier de Taag)
  • Bijzonderheden: zwembad en biljart
  • Badkamer: 1 badkamer en 1 apart toilet
  • Slaapkamers: 3
  • Keuken: ietwat gedateerd maar volledig uitgerust 
  • Wifi: ja
  • Ontbijt: nee
  • Airco: nee 
  • Centrale verwarming: nee, wel twee open haarden
De locatie

Deze typisch Portugese villa ligt op ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Lissabon. Het dichtstbijzijnde strand (Fonte da Telha) vind je op 9 kilometer. Deze locatie is super voor iedereen die van rust houdt maar ook graag dicht bij voorzieningen, het strand, winkelcentra, restaurants en Lissabon wil zitten. 

De villa

De villa is ingericht als een upperclass ‘casa do campo’, een plattelandshuis met zeer degelijke luxe meubels, enkele vintage items en veel antiek. Stijlvol en warm. Zeker ook dankzij de twee gigantische open haarden in de woonkamer en de eetkamer. Daarnaast staat er een piano en is er een biljart aanwezig. 

Je komt binnen in de hal die toegang verleent tot de andere vertrekken. In de grote woonkamer vind je een openhaard, de zithoek, een eethoek en de piano. Daarnaast bevindt zich een aparte eetkamer (met openhaard), die ook toegang verleent naar de keuken. De keuken is ietwat gedateerd maar van alle benodigdheden voorzien.

Verder is er toegang tot drie slaapkamers. Eén slaapkamer heeft een tweepersoonsbed en een badkamertje en suite met een wastafel en een toilet. Eén slaapkamer heeft twee losse eenpersoonsbedden. De laatste slaapkamer heeft een anderhalfpersoonsbed, een twijfelaar.

Via de gang is er ook toegang tot de badkamer met bad, douche toilet en wasbak. Handdoeken, als ook bedlinnen, dekens en dekbedden zijn aanwezig. 

Eens per week worden de handdoeken en het linnengoed verwisseld en wordt het huis schoongemaakt. 

Buiten vind je nog een soort serre / aparte kamer met daarin kasten vol met boeken van de eigenaresse en het biljart. Een ideale ruimte voor gezellige borrel- en spelletjes-middagen. 

De tuin

De tuin rondom deze villa is spectaculair. Hoewel je midden in de bewoonde (en bebouwde wereld) zit heb je daar totaal geen idee van als je hier aan het zwembad ligt. Het uitzicht op de schapenweide (van de buurman) doet wonderen voor je gemoedstoestand. Of zou dat vooral door die schattige schapen belletjes en de lieflijke schapen geluidjes komen op de achtergrond? 

Verder staan er op het erf staan onder anderen sinaasappelbomen en een walnotenboom.

Er is een buitentafel waar aan gegeten kan worden, ligstoelen en een parasol om je te beschermen tegen de zon. Ook op de veranda rondom het huis staat een bankje om heerlijk je eerste kopje thee van de dag op te drinken. Er is een barbecue aanwezig en de auto kan pal voor het huis geparkeerd worden, binnen het ommuurde terrein. 

Belangrijk om te weten is dat deze villa onderdeel is van een groter terrein. Een gedeelte daarvan wordt gebruikt door een familielid van de eigenaresse als garage. Je komt hier langs wanneer je door de eerste poort gaat. Een ander gedeelte bestaat uit een klein wooncomplex waar drie kleine zelfstandige appartementen gerealiseerd zijn. Je komt hier langs als je door de tweede poort, naar de villa gaat. Dit wooncomplex staat dus binnen de muren van het terrein van de villa. De villa is echter volledig onafhankelijk en dankzij de ligging achter op het terrein is er voldoende privacy.

Huren kan voor een periode van minimaal zeven dagen of meer. Verder spreken de foto’s voor zich 🙂

Past dit binnen je wensen?

Neem dan direct contact op met de eigenaresse Ana. Zeg er dan even bij dat je via Thuis in Lissabon (Stephanie) gekomen bent. Ana voorziet je van verdere informatie, beschikbaarheid en prijzen.

Contact: amsorge@sapo.pt