Tijd om iemand mee aan boord te nemen! Jij misschien?

Thuis in Lissabon is een kleinschalige reisorganisatie die persoonlijke tours verzorgt en maatwerk levert voor grote groepen en bedrijven.  In de kern gaat het altijd om verbinding maken. Dankzij de verbinding die een stadsgids weet te maken met klanten, met de stad maar ook met zichzelf blijft een stadstour geen gewone activiteit maar wordt het een uitwisseling van energie en goede vibes. En dát is wat een tour bijzonder waardevol maakt.

Geschiedenis verhalen vertellen en wetenswaardigheden opdreunen kan iedereen, gidsen niet…

Stadsgids Thuis in Lissabon

In opdracht van Thuis in Lissabon ga jij mensen op jouw persoonlijke manier het authentieke Lissabon laten zien. Je bent in de eerste plaats verantwoordelijk voor het bezorgen van een thuisgevoel bij klanten. Of het nou om twee personen gaat of om twintig. In de tweede plaats dien je de klanten te informeren over de bezienswaardigheden, de geschiedenis van Lissabon, de Portugese cultuur en de leuke eettentjes en andere toffe plekken in de stad.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Om te beginnen ga je, na een gedegen voorbereiding waar ik je bij help, stadstours en foodtours verzorgen. Deze routes zijn reeds uitgestippeld. Verloopt dat voor beide partijen naar wens dan kunnen er taken bijkomen zoals: facebook updates plaatsen, schrijven voor de blog, organisatie taken, acquisitie, tevredenheidsonderzoek doen, klant follow-up, instagram account opzetten. Dit gebeurt in overleg en je krijgt hierbij de kans je eigen passies te volgen.

Wat krijg je?
 • Een vast bedrag per tour (breiden je werkzaamheden zich uit dan krijg je daarvoor uiteraard een gepaste vergoeding of onderzoeken we de mogelijkheden om op commissiebasis betaald te krijgen)
 • Training ter voorbereiding
 • 1x per zes weken een lunch met mij (onder de noemer ‘werkoverleg’ :P)
 • Vrijheid om taken naar je toe te trekken op basis van jouw interesses en expertise
 • Mogelijkheid om te gidsen op tours naar o.a. Sintra, Cascais en Fatima
Wat wordt er van je verwacht?
 • Je bent woonachtig in Lissabon en spreekt Nederlands
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste hotspots en events
 • Je bent flexibel en proactief
 • Je hebt passie voor mensen en voor Lissabon / Portugal
 • Je vind het leuk om persoonlijk zichtbaar te zijn/worden op de online kanalen van Thuis in Lissabon
Herken jij jezelf hier in?

Je bent een spontaan mensen mens en in elke situatie helemaal jezelf. Je houd niet van het opdreunen van feiten en maakt makkelijk écht contact met mensen. Daar krijg je energie van. Je herkent jezelf in de missie en visie van Thuis in Lissabon. Je volgt je hart en kunt niet iets doen waar je niet 100% achter staat. Je bent niet bang om actie te ondernemen. Je bent een heldere communicator.

Zijn dit zinnen die uit jouw mond kunnen komen? 
 • ‘We hebben 23 reacties op mijn facebook post van gisteren! Wat gaaf te merken dat mensen op mijn berichten aanhaken.’
 • ‘Ik kan er zijn morgen. Moest even mijn workout-sessie naar de middag verplaatsen maar dat is gelukt. 10.00 ontvang ik de groep. Stuur je mij voor de zekerheid nog even hun contactgegevens?’
Ben jij de stadsgids a.k.a. verbinder die wij zoeken?

Mail dan naar Stephanie en vertel waarom jij bij Thuis in Lissabon past! Voeg daarbij ook je cv toe. Dan neemt Stephanie zo snel mogelijk contact met je op.

stephanie@thuisinlissabon.nl

.

.

.

Foto: Flavia Grandi