Het team

Voordat je besluit een paar uur van je kostbare vakantietijd met een gids door te brengen, wil je natuurlijk eerst weten wat voor vlees je in de kuip hebt! Dat snappen wij heel goed. Daarom stellen we ons graag even aan je voor. 

Josephine

"

Ieder mens heeft zijn weg in het leven. Zo heeft mijn reis- en avonturendrang me, na het maatschappelijk werk in Nederland, me doen belanden in dit mooie land, Portugal. Wie had dat gedacht.

Mijn naam is Josephine Lucassen en woon hier reeds 25jaar.

"

Mijn reis begon met vrijwilligers werk in een weeshuis in het bedevaartsoort Fatima. Ik heb er met processies meegelopen en ook – of je gelovig bent of niet – menig ontroerend moment meegemaakt. Daarna ben ik in Lissabon terechtgekomen en vond hier mijn eerst betaalde baan in het tourisme. Langzaam groeide ook de belangstelling voor het land en heb ik cursussen gevolgd op taal en cultuur gebied. Ik heb voor diverse Nederlandse touroperators als hostes gewerkt en daarnaast groeide mijn liefde voor Lissabon.

"

Ik ben de blije moeder van 2 fantastische jong volwassenen en heb met mijn gezin veel mooie wandeling gemaakt in het binnenland.

Ik ben er trots op om te mogen zeggen dat ik 15 jaar geleden één van de eersten was die wandelingen in Lissabon organiseerde. Het was nog rustig, er waren relatief weinig toeristen en we eindigden in een verborgen fado lokaal. Ik heb zo menige fado avond meegemaakt en als je eens met mij meewandelt dan zou er wel eens spontaan een fado lied gezongen kunnen worden.

Wat zou het leuk zijn je eens te treffen op één van mijn wandelingen.

Irene

"

Wat schuilt er in de peilloze diepte van de rijzende zee?
Wij, Portugal, de mogelijkheid tot wording.
Welke rusteloosheid van de diepte doet ons naar boven drijven?
De wens in staat te zijn te worden.

Dit gedicht heet ‘Storm’ van de beroemde dichter Fernando Pessoa. In maar vier zinnen een hele mooie omschrijving van de aard van de Portugezen.

"

Ik woon in hartje Lissabon, alles is op loopafstand maar toch pak ik vaak de elektrisch scooter (ipv de fiets) om sneller mijn jongste zoon van school te halen, eerder bij de rivier, het restaurant of een afspraak te zijn.

Laat me weten als je ook zo’n zin hebt in een boottocht op de Taag of een wandeling door de leukste buurtjes van Lissabon : )

Tot ziens!

Stephanie

"

Als klein Zeeuws meisje had ik enorme last van heimwee. Ik durfde niet op reis en was het liefste thuis. Ik voelde me vaak overspoeld door prikkels vanuit een wereld die ik niet begreep. Dat ik uiteindelijk in Portugal terecht ben gekomen en het thuisgevoel me letterlijk elke dag verwarmt, had ik nooit kunnen bedenken.

"

Mijn achtergrond ligt in het cultureel opbouwwerk, onderwijs en de coaching. Reeds tijdens mijn opleiding Sociale Studies schreef ik me in bij de kvk omdat ik wist dat ik voor mezelf wilde werken. Ook wist ik dat ik waarschijnlijk niet in Nederland zou blijven.

"

Via vrijwilligerswerk ben ik in 2013 in Portugal terecht gekomen, waarna ik verliefd werd op een Portugees. En zwanger. Zo’n beetje tegelijkertijd. Inmiddels heb ik twee prachtige zonen. De liefde met de vader is over gegaan maar de liefde voor Portugal niet. Het was een zware tijd maar de vraag of ik zou blijven kwam niet eens in mij op. Portugal is mijn thuis.

"

Om eerlijk te zijn heb ik niet zo heel veel met toerisme. Vanaf dag één was voor mij duidelijk dat Thuis in Lissabon, in de kern, over veel meer gaat dan mensen de stad laten zien en tours verzorgen. Het gaat over verbinding.

"

Thuis in Lissabon richtte ik op na de geboorte van mijn tweede zoontje. Ik stond er reeds alleen voor. Waar ik op terug kon vallen waren mijn familie, mijn vrienden en uiteindelijk ook mijn rotsvaste vertrouwen en verbinding met het Universum. En ik begon de leukste mensen rond te leiden door de mooiste stad van Europa. Dat gaf me veel positieve energie. Er ontstonden vaak betekenisvolle gesprekken.

"

Ik geloof in een wereld waarin we steeds meer zullen gaan verbinden. Verbinden met onze omgeving, zodat we deze beter leren begrijpen en meer waarderen. Verbinden met elkaar, zodat we overeenkomsten ontdekken die onze verschillen overstijgen. Verbinden met onszelf, zodat we completere individuen worden.

"

En uiteindelijk geloof ik ook in een wereld waarin steeds meer mensen zich zullen verbinden met de bron, het Universum, het Goddelijke ofwel de universele kracht van liefde die in ieder van ons aanwezig is. Zodat er een nieuwe aarde gecreëerd wordt op basis van de principes van de natuur. We zitten nu wereldwijd midden in dat transformatie process.

"

Meer over de visie en missie van Thuis in Lissabon kan je lezen op de pagina Over Thuis in Lissabon. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn andere website www.stephaniewaasdorp.com mochten deze thema’s je aanspreken.

Voor nu. Bedankt dat je hier bent. Bedankt dat je dit leest. En of je nou gebruik zult maken van de diensten van Thuis in Lissabon of niet, ik hoop dat je je thuis voelt. Waar je nu ook bent.

 Volg ons op social media