Foodtour

Bacalhauauaeaeaeech!!!

Mijn (Stephanie) eerste kennismaking met de meest gegeten vis van Portugal was in de supermarkt. Ik was hoog zwanger, liep nietsvermoedend langs de visafdeling en… ging zowat over mijn nek. Mijn versterkte reukvermogen en zwangerschapsmisselijkheid hielpen waarschijnlijk niet mee maar oh wat een sterke geur komt daar van af! Dat zal niemand durven ontkennen.

Toch zit de bacalhau in deze foodtour. En wij zullen je uitleggen waarom. Naast bacalhau zit er nog één hartige en één zoete tasting in deze tour. Een likeurtje en koffie mogen natuurlijk ook niet ontbreken.  En ohja… ooit olijfolie geproefd? Vamos! 

De wijken waar we doorheen wandelen

De route start in de wijk Baixa, bij het Praca da Figueira. Een van de meest centrale pleinen in Lissabon. Toerist traps? Zal je misschien denken. Ja… die zijn er heel veel. Maar wij laten je juist precies zien hoe deze te vermeiden. 

Via het mooie Rossio met haar golvende bestrating, de Gloria tramlift, Restauradores plein, de Dominicaner Kerk en het Martim Moniz plein duiken we vervolgens de Mouraria in. Geboortewieg van de fado. 

Het contrast tussen de drukke pleinen in de downtown en het rustige Mouraria kan bijna niet groter. Iets wat Lissabon écht Lissabon maakt: de diversiteit. Zowel in hoog en laag. Arm en rijk. Druk en rustig. Breed en smal. Mooi en lelijk. Je komt het allemaal tegen in deze tour. 

De inwendige mens is belangrijk op deze route maar we willen ons lichaam ook niet al te veel belasten. Daarom nemen we tegen het einde van de tour een tuktuk naar het leukste olijfolie winkeltje van Lissabon. Daar staat jullie een laatste proeverij te wachten. 

De Thuis in Lissabon stadsgids wandelt tenslotte graag nog een stukje met je mee om je achter te laten bij bijvoorbeeld een mooie rooftop in de Bairro Alto. 

Missie volbracht! 

Geef mij nog twee ginja’s en ik spreek vloeiend Portugees!  

Details

R

Duur: 3H30

R

Taal: Nederlands of Engels

R

Privégids Josephine of Irene

R

Prijs: €75 p.p. (vanaf 2 personen)

R

Inclusief: btw, tuktuk ritje, 5 tastings + 1 koffie en 1 fris

Voor wie de liefde door de maag gaat.   

Foodtour PLUS

Wil je een uitgebreidere ervaring inclusief wijnproeverij of bierproeverij? Dat kan geregeld worden. De laatste stop van de Foodtour PLUS zal zijn bij een lokale wijnproeverij of bierbrouwerij. Neem contact op voor de mogelijkheden en de meerprijs hiervan. Er kunnen namelijk premium wijnen of portwijnen geproefd worden inclusief hapjes of exclusief. En het bier kan geproefd worden met of zonder rondleiding door de brouwerij. We bieden graag aan wat past! 

Ga niet naar Lissabon

Zonder deze gratis gids! Er staan praktische tips in die je niet wilt missen, maar ook be/on zinnige activiteiten tips. Gewoon voor de fun. YOLO.