Vorig jaar gaf de gemeente Lissabon zo’n 650.000 euro uit aan kerstverlichting. Dit jaar ben ik oprecht benieuwd naar hoeveel men daar overheen is gegaan. Het is werkelijk niet-nor-maal, zo veel lampjes die de stad op deze donkere dagen verlichten. Oke, de dagen zijn hier niet zo donker als in Nederland maar toch. Donkere dagen klinkt zo kerstig! Zo gezellig!

Kom jij rond de feestdagen naar Lissabon?

Dan heb ik hier vijf tips voor je. Het zijn leuke en bijzondere dingen om te doen, om het deze feestdagen net even iets specialer te maken dan normaal.

1. Schaatsen met geweldig uitzicht over de stad

1 december 2018 t/m 1 januari 2019
Zaterdag en zondag vanaf 10.00 / maandag t/m vrijdag vanaf 12.00
Parque Eduardo VII

De grootste en meest bekende kerstmarkt van Lissabon is Wonderland Lisboa. Er staan talloze kraampjes met typische Portugese snacks, drankjes, handwerk, kleding en sierraden. Je kunt op de foto met de kerstman, er staat een reuzenrad en er kan dus geschaatst worden. En dat op een van de gaafste plekken in Lissabon. Vanaf het Parque Eduardo VII heb je namelijk prachtig uitzicht over de stad. Zeker als je ook nog even de moeite neemt om tot bovenaan het park te lopen!

Entree gratis

2. Balletvoorstelling Het Zwanenmeer bijwonen

7 en 8 december 2018
Teatro Tivoli

Het Russische Nationale Ballet geeft op 7 en 8 december een voorstelling in het Tivoli Theater. Dat ligt aan de Avenida da Liberdade, lekker centraal dus. De voorstelling heet O Lago dos Cinces, ofwel Het Zwanenmeer. Een romantische klassieker voor een bijzondere avond met je liefje!

Kaartjes kosten tussen de €17,50 en de €30 en zijn verkrijgbaar via https://www.teatrotivolibbva.pt

3. Big Silent Night Music

20 tot 22 december 2018 om 20.00
Fundação Calouste Gulbenkian

Waarom niet eens een kerstconcert bijwonen? Violist Aleksey Igudesman en pianist Hyung-Ki Joo beloven er een waar entertainment van te maken. In samenwerking met het Gulbenkian Orkest brengen ze klassieke muziek met een flinke scheut popcultuur erover heen. Een combinatie die garant staat voor een bijzondere avond.

Voor kaarten check http://www.gulbenkian.pt

4. Een cadeautje kopen

… voor een vreemde! Het gebeurde ons laatst in de supermarkt. De vrouw voor ons in de rij bij de kassa legde, op het laatste moment, nog twee pluche knuffels in haar winkelmandje. Terwijl de caissière alle boodschappen over de scanner haalde, gaf ze de reeds gescande knuffels aan mijn zoontjes Bruno en Ruben. Nou… wat een indruk zoiets maakt! ‘Fijne feestdagen’, zei ze. Als ik er aan terug denk schieten de tranen in mijn ogen. Wat een lieve mensen zijn er toch op deze wereld! Ik ga het ook een keertje doen deze maand. Een wildvreemde blij maken zonder dat deze het verwacht. Jij ook?

5. Vuurwerk kijken vanaf het water op een luxe zeilboot

Vuurwerk in Lissabon met Oud & Nieuw kan een beetje tegenvallen als je het vergelijkt met het geknal wat zich in Nederland afspeelt. Maar, als ik zo de duizenden kerstlampjes bekijk verwacht ik dat de stad Lissabon wat betreft het vuurwerk ook nog wel wat in petto heeft. En hoe speciaal zou het zijn om dat vanaf het water te bewonderen? Dit is vooral natuurlijk super gaaf als je met een groep vrienden of vriendinnen komt! Op de boot kan tevens gedineerd worden, gedanst en natuurlijk wordt er geproost met Portugese bubbels! Cheers!

Voor prijzen en meer informatie neem contact met mij op: stephanie@thuisinlissabon.nl

Fijne feestdagen vanuit Lissabon!

X, Stephanie