Veiligheid. Het is datgene waar veel mensen naar opzoek zijn. Zeker nu onze antennes op scherp staan dankzij de corona crisis. De schrik zit er bij jou misschien ook goed in. En daardoor twijfel je wellicht over je vakantie. Gaan of niet gaan?

Hier zijn 10 tips om je vakantie naar Portugal veilig en vriendelijk te laten verlopen:
  1. Neem bij aankomst op het vliegveld zo mogelijk een taxi bij de vertrekhal. Dus niet bij de aankomst hal. Op het vliegveld in Lissabon is het heel makkelijk om als aangekomen gast naar de vertrek hal te lopen. Daar is het veel minder druk bij de taxi’s. Zo vermeid je dus grote groepen mensen en drukke rijen.
  2. Neem een mondkapje mee. Vooralsnog (juni 2020) is het hier verplicht in de commerciële gelegenheden en afgesloten ruimten.
  3. Huur een privé vakantie huis, zoals bijvoorbeeld deze voor 6 – 8 personen, kindvriendelijk en in de buurt van Lissabon.
  4. Bezoek de Gulbenkian tuin. Deze prachtig aangelegde tuin vol kunstwerken is gratis te bezoeken en hoort bij het Gulbenkian Museum.
  5. Gebruik de publieke water punten in de steden (Lissabon heeft er veel maar ook elke andere stad of dorp) om je even lekker op te frissen. Vul hier bijvoorbeeld een flesje water, wat je kunt gebruiken om je handen af te spoelen.
  6. Geniet van de natuur. Lissabon heeft tientallen uitzichtpunten waar je rustig op een bankje in de schaduw kunt zitten. Ook de stranden zijn deze zomer gewoon open, al wordt je wel geacht aftand te houden van andere bezoekers. Genieten van zon, zee, uitzicht en natuurschoon: dat kan gewoon.
  7. Bezoek vooral de kleine winkeltjes van lokale ondernemers. Hier is meestal het een stuk rustiger dan in de drukke hoofdstraten of winkelcentra. Bijvoorbeeld de winkel van Lino in Lissabon voor de lekkerste lokale olijfolie, of het atelier van Vanessa voor de mooiste handgeschilderde tegeltjes.
  8. Grote evenementen zijn verboden in Portugal tot begin september. Rust is dus het credo en daar kan je natuurlijk heerlijk van meeprofiteren als vakantieganger.
  9. Wordt je bewust van de vrijheid die je hebt om uberhaupt weer te reizen, te genieten van een drankje op het terras en blije mensen voorbij te zien komen. Het kan weer jongens! En verdubbel je geluk door die glimlach niet voor jezelf te houden maar te delen! Een glimlach kost niets en wordt ook op 1,5 meter aftand goed gezien en ontvangen.
  10. Boek een tour bij Thuis in Lissabon. We houden gepaste afstand, fysiek, maar natuurlijk niet in de verbinding van onze harten waarmee we het plezier van het ontdekken van een nieuwe stad delen. Ik laat je graag de mooiste plekjes zien en vertel er meer over, zodat de stad daadwerkelijk betekenis krijgt voor je.

Mail naar contact [at] thuisinlissabon.nl voor vragen en beschikbaarheid.

Fijne vakantie!

Stephanie

PS: KLIK HIER OM EEN UPDATE VOOR 2020 TE ONTVANGEN OMTRENT DE CORONA MAATREGELEN.