VERHAAL

VERHAAL

Om eerlijk te zijn heb ik helemaal niets met toerisme. Het is toch een beetje een rijkelui’s hobby die soms behoorlijk ‘leeg’ is… (oeps, zei ik dat hardop?!)

  • Geniet je, wanneer je hier in Lissabon op vakantie bent, echt van de momenten in het nu?
  • Of zie je de stad vooral door de lens van je camera/telefoon met de gedachte aan alle andere mensen die dit straks zullen zien?
  • Kun je je zorgen, je Facebook en Instagram account even loslaten en alle nieuwe indrukken in je opnemen zonder haast, oordeel of doel?

Diepgang

Ik houd van diepgang. Verbinden. Contact maken. Bijdragen. En echt iets betekenen. Een verschil maken. Vanuit oprechte betrokkenheid. Goede vibes verspreiden.

In de eerste plaats doe ik dat thuis voor mijn twee kinderen. Bruno (3) en Rúben (0) zijn mijn nummer één helden, leermeesters én de reden waarom ik wallen onder mijn ogen heb.

Daarnaast kan ik niet anders dan ook in mijn werk te zoeken naar die diepgang en verbinding.

Drie jaar lang heb ik als gids in Lissabon gewerkt voor een werkgever maar een aantal zaken begonnen te wringen. Ik was inmiddels alleenstaande moeder geworden en kon niet meer voldoen aan de eisen die worden gesteld aan werknemers in de toeristenbranche: lange dagen van 12 uur zijn voor velen geen uitzondering!

Creativiteit

Ook wilde ik meer mijn creativiteit kwijt kunnen en meer betekenis geven aan wat ik deed.
En, iets wat me nooit lekker heeft gezeten, ik verdiende geld door mensen deze prachtige stad te laten zien maar ik deed niets terug vóór de stad.

Daklozen

Vooral de daklozen, mensen zonder thuis (die je op een gegeven moment toch een beetje soort van leert kennen – ik dwaalde, net als hen, namelijk ook vaak uren door de stad opzoek naar klanten) gingen me aan het hart.

Toen ik zelfs tijdens mijn zwangerschapsverlof aan hen bleef denken, dacht ik: als ik straks voor mezelf ga beginnen, moet ik hier iets mee doen.

Een verschil maken

De missie achter Thuis in Lissabon was geboren:

Mensen op een persoonlijke manier kennis laten maken met het authentieke Lissabon én de daklozen helpen aan een menswaardiger bestaan.
Want iedereen verdient het om zich thuis te voelen op deze wereld.

Vooralsnog doe ik dat door bij elke tour die bij Thuis in Lissabon geboekt wordt, een deel van het geld te doneren aan een organisatie die daklozen helpt.

Ik geloof er namelijk in dat iedereen een verschil kan maken in het leven van anderen.

You don’t have to be famous, rich or perfect to make a difference in this world. You just have to care!

En ik ben van mening dat wanneer je een verschil kunt maken, je dat ook moet doen. Als iedereen dat doet, op zijn of haar eigen (kleine) manier, wordt de wereld om ons heen een stukje beter.

Spread the love!

Zoiets dus 🙂

Stephanie

PS: Omdat ik nog maar net begonnen ben met dit initiatief weet nog niet welke organisatie ik in 2017 ga ondersteunen. Ik wil deze organisatie eerst persoonlijk bezoeken en leren kennen, zodat ik zeker weet dat het geld goed besteed zal worden. Ik houd je op de hoogte!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren