over Thuis in Lissabon

over Thuis in Lissabon

Hoe het is begonnen

Het idee achter Thuis in Lissabon is ontstaan in 2016. Ik was hoog zwanger van de tweede, koos er voor om alleen verder te gaan en realiseerde me dat het tijd werd om de dingen weer op mijn manier te gaan doen. Te vertrouwen op mijn eigen kracht. En op de krachten van het universum, de natuurwetten, die me zeker te weten zouden laten zien dat er niets is om bang voor te zijn. You’ve got this girl. We’ve got your back!

Bijkomend voordeel was natuurlijk dat ik zelf mijn agenda kon indelen. Want tsja het is nou eenmaal wel aanpoten, aanpassen en inleveren met twee van die kleine bengels. Full time werken voor een baas zou ik niet trekken! (Sowiezo niet trouwens, ook al had ik geen kinderen gehad, hehe).

Beetje bij beetje dienden de eerste klanten zich aan. Met veel plezier begon ik in 2017 met rondleidingen. Het scheelde dat ik al ruim drie jaar ervaring als gids in Lissabon op zak had. Ik kende de stad op mijn duimpje en de mensen waren blij verrast. Wat was het een verademing om nu de tijd te kunnen nemen, spontaan de routes aan te passen aan de wensen van de klanten en om echt een gesprek aan te kunnen gaan.

Giving back

En omdat de stad Lissabon mij zo veel geeft, wist ik ook vanaf het begin af aan dat ik iets terug wilde doen. Dat dat voor de daklozen moest zijn, wist ik ook direct. Ik voel me hier zo thuis, en er zijn zo veel Portugezen die niet eens een huis hebben!

Een deel van de opbrengst van Thuis in Lissabon gaat naar een organisatie die de daklozen steunt. Vorig jaar was dat Comunidade Vida e Paz. Kies je er dus voor om een tour samen met mij te doen, dan draag je ook bij aan het welzijn van mensen die het het hardste nodig hebben.

Foto: Daphne van Leuken