Vanaf moment één voelde ik me thuis in Portugal en dat is nooit meer weg gegaan. Heel bijzonder. Het is een heel duidelijk weten. Een rust. Een gevoel dat ik in Nederland nooit gehad heb.

Verder heb ik eigenlijk weinig met toerisme. Waar ik wel iets mee heb, dat zijn mensen. Ik vind het enorm boeiend om mensen te leren kennen en contact te maken. Daar word ik blij van. Én ik word blij van mijn twee kinderen. Ook moe trouwens. Maar toch ook vooral gelukkig. Bruno en Rúben heten ze.

Om mijn hoofd leeg te maken, werken koken en schoonmaken meestal wel goed. Handig he?! Naar het strand gaan en koffie drinken doe ik ook graag. Verder houd ik het leven zo simpel mogelijk.

Werk = Passie = Leven

Voor mij zijn privé en werk eigenlijk niet zo verschillend. Dat komt omdat ik zo veel van mijn persoonlijkheid in mijn werk leg. Ik kan niet anders. Dit ben ik. Dit is mijn passie. Ik wil delen. Of ik nou onder vrienden ben of onder klanten.

Vaak ontstaan er tijdens mijn wandelingen ook mooie gesprekken. En die gaan meestal helemaal niet (alleen maar) over Lissabon of Portugal. Iedereen is weer anders maar eigenlijk zijn we allemaal ook zo hetzelfde.

Een andere passie van mij is schrijven. Ik ben local en redactie voor de Time to Momo Lissabon reisgids. Op hun website post ik elke maand een nieuw bericht over Lissabon. Ook schrijf ik voor het tijdschrift Blik op Portugal. Een blad speciaal voor Nederlanders en Belgen die in Portugal wonen of er ‘iets’ mee hebben.

Stephanie in het kort

Levensmotto: alles is er al
Favoriete Portugese gerecht: Polvo a lagareiro
Strand: Fonte da Telha
Beter niet: zingen
Vakantieland: Nederland
Geheime talent: voorlezen
Koffie: espresso met een klein beetje suiker graag
Bang voor: gekko’s in huis (ja echt het gebeurt!)
Bezochte landen: Spanje, Frankrijk, Italië, België, Duitsland, Engeland, Luxemburg, Zwitserland, Griekenland, Ghana, Mali, Mauritanië, Algerije, Marokko, Nederland, Portugal
Kleur: groen
Slecht in: namen onthouden
Ochtend/avond: ochtend
Trots op: mezelf en mijn kinderen
Mooiste lied (PT): Nasce selvagem van Resistência (wild geboren)

.

.

.

Foto’s: Febe Waasdorp Fotografie