over Stephanie

over Stephanie

Eigenlijk heb ik helemaal niets met toerisme. Tenminste, ik heb niets met de ‘standaard’ dingen die de ‘standaard’ toeristen doen. Niet dat ik iets tegen ‘standaard’ heb, begrijp me niet verkeerd maar… Afijn, laat me je maar beter vertellen waar ik wél wat mee heb.

Mensen

Ik ik heb iets met mensen. Ik houd van verbinding maken, verhalen delen en daar iets uit meenemen. Dat kan een wijze les zijn, een nieuw idee, een realisatie of gewoon een goed gevoel.

Portugal

Ik heb iets met Portugal. Het is moeilijk uit te leggen wat het precies is. Want zon, strand, lekker eten en vriendelijke mensen heb je ook in Spanje, Zuid-Frankrijk, Italie, Griekenland enzovoort. Maar Portugal geeft mij een thuis gevoel wat ik nooit ergens anders heb gekend. Het is alsof het leven me hier gemakkelijker af gaat. En dat wil niet zeggen dat ik geen of minder problemen heb maar het feit dat ik weet dat ik hier op mijn plek ben geeft een enorme rust. En dat helpt.

Kinderen

Ik heb twee kinderen, Bruno (4) en Rúben (1), die ik alleen opvoed. Ze zijn mijn nummer één geluksbrengers, leermeesters én de reden waarom ik wallen onder mijn ogen heb. Nooit heb ik perse moeder willen worden maar nooit had ik dit willen missen!

Creativiteit

Verder heb ik iets met creativiteit. Wat het precies is, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Soms denk ik: had ik daar maar een opleiding in gedaan. Ik koos destijds namelijk voor een richting waarvan ik dacht dat het way more important was: mensen helpen. Haha, eigenlijk ook alleen maar om mezelf te helpen. Al is dat op zich wel gelukt denk ik. Maar nu dus weer meer verlangen naar creativiteit, met mijn handen bezig zijn. Ben benieuwd…

Enne, nog even over die standaard toeristen die standaard dingen doen, die doen wij tijdens een tour dus niet!

Foto: Pieter van Lierop Fotografie